Ο Πολωνός πρωθυπουργός στα σύνορα με τη Λευκορωσία: Να προετοιμαζόμαστε…

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του επισκέφθηκαν τη μεθόριο με τη Λευκορωσία, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Η Πολωνία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τυχόν «προκλητικές ή επιθετικές ενέργειες», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάροσλαβ Κατσίνσκι στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP).

Ο 74χρονος επικεφαλής του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS), ο οποίος θεωρείται ο de facto ηγέτης της Πολωνίας, κατηγόρησε τους προέδρους της Λευκορωσίας και της Ρωσίας για «επίθεση» στη χώρα του μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού. Όπως είπε, η Πολωνία θα συνεχίσει την ανέγερση φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή φράχτη μήκους 186 χιλιομέτρων και ύψους 5,5 μέτρων στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών, η οποία ξεπερνά συνολικά τα 400 χιλιόμετρα.

Ανησυχία προκαλεί επίσης η μετεγκατάσταση μισθοφόρων της ρωσικής Wagner στο έδαφος της Λευκορωσίας. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Πολωνίας», δήλωσε στο PAP ο Στάνισλαβ Ζάριν, εκπρόσωπος των πολωνικών μυστικών υπηρεσιών. Συμπλήρωσε ότι ο πολωνικός στρατός έχει ήδη ενισχύσει τις δυνάμεις του στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στην πολωνική μεθόριο με τη Λευκορωσία βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ και ο υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κατηγορήσει πρόσφατα την Πολωνία ότι θέλει να επιτεθεί στη Λευκορωσία και να προσαρτήσει τη δυτική Ουκρανία.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί