• Αρχική
  • Άρθρα
  • O πληθωρισμός στην Ρωσία θα φθάσει το 5,5-6% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019

O πληθωρισμός στην Ρωσία θα φθάσει το 5,5-6% στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019

O πληθωρισμός στην Ρωσία θα φθάσει το 5,5-6%,

στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019 και στη συνέχεια θα αρχίσει να μειώνεται, δήλωσε η διοικήτρια της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρ Ναμπιούλινα στη συνέντευξη της στο περιοδικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Αυτήν την περίοδο παρατηρούμε μια προσωρινή άνοδο του πληθωρισμού, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ΦΠΑ, ενώ εμείς αυξήσαμε το βασικό επιτόκιο, ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού. Αναμένουμε ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει το 5,5-6% στο τέλος του πρώτου τριμήνου και στη συνέχεια θα αρχίσει να μειώνεται» επισήμανε η Ναμπιούλινα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας, ο ετήσιος πληθωρισμός υπό την επίδραση της αύξησης του ΦΠΑ και της σημειωθείσας αποδυνάμωσης του ρουβλίου το 2018, προσωρινά θα επιταχυνθεί, φθάνοντας στα μέγιστα επίπεδα το πρώτο εξάμηνο του 2019 και στο 5-5,5% στα τέλη του 2019. Η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει επίσης ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα επανέλθει στο 4% στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Στο μεταξύ η Deutsche Bank, σε έκθεσή της προβλέπει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία θα φθάσει στο 5,4% τον Μάρτιο και στη συνέχεια θα πέσει στο 4,5% στα τέλη του 2019, δηλαδή θα είναι χαμηλότερος από αυτόν που προβλέπει η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

photo:pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.