• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Μπάιντεν πέταξε το κόκκινο κουμπί που είχε στο γραφείο του ο Τραμπ – Το πατούσε για να του φέρουν αναψυκτικό

Ο Μπάιντεν πέταξε το κόκκινο κουμπί που είχε στο γραφείο του ο Τραμπ – Το πατούσε για να του φέρουν αναψυκτικό

Ένα κουμπί που ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε για να παραγγέλνει το αγαπημένο του αναψυκτικό όσο εργαζόταν στο Οβάλ Γραφείο,

σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αφαιρεθεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ως μία από τις πολλές σαρωτικές αλλαγές που έχει κάνει τις τελευταίες 24 ώρες.

Η διαβόητη συσκευή, η οποία είχε εγκατασταθεί στο Resolute Desk, δεν ήταν ορατή σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους φωτογράφους με τον Τζο Μπάιντεν να εργάζεται στο Οβάλ Γραφείο, χθες.

Πατούσε το κουμπί και ερχόταν ο μπάτλερ με το αναψυκτικό του

Ο Ντόναλντ Τραμπ, φανατικός θαυμαστής των αναψυκτικών, έπινε, σύμφωνα με πληροφορίες έως και 12 κουτιά Diet Coke την ημέρα κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Μάλιστα, είχε αποκαλύψει το κουμπί κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο Associated Press το 2017, δείχνοντας στους δημοσιογράφους πως με ένα πάτημα, ένας μπάτλερ του Λευκού Οίκου θα του έφερνε αμέσως ένα ποτήρι αναψυκτικό σε έναν ασημένιο δίσκο.

Φαίνεται όμως, πως η περιβόητη συσκευή κλήσης έχει πλέον εκδιωχθεί από τον Λευκό Οίκο, μαζί με τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ξεκινά μια νέα εποχή για την Αμερική. Την απουσία του κουμπιού επισήμανε για πρώτη φορά σε ένα tweet που έκανε χθες ο επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής των Times Radio, Τομ Νιούτον Νταν, ο οποίος μοιράστηκε εικόνες που συνέκριναν τα γραφεία των Τραμπ και Μπάιντεν. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει αφαιρέσει το κουμπί Diet Coke» έγραψε ο Νταν. «Όταν πήρα συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2019, γοητευτήκαμε με την λειτουργία του μικρού κόκκινου κουμπιού. Τελικά ο Τραμπ το πάτησε και ένας μπάτλερ έφερε γρήγορα ένα κουτί Diet Coke σε μια ασημένια πιατέλα. Πάει τώρα».

Αντ’ αυτού, οι φωτογραφίες του γραφείου του Τζο Μπάιντεν κατά την πρώτη ημέρα εργασίας του δείχνουν δύο τηλέφωνα, ένα φλιτζάνι καφέ και ένα σετ στυλό. Δεν είναι σαφές τι συνέβη στο κουμπί κλήσης.

(iefimerida)