Ο Μεντβέντεφ εύχεται στους ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ Ευρωπαίους…”Καλά Χριστούγεννα”

Ο Μεντβέντεφ εξήγησε ότι οι προσπάθειες της ΕΕ να εισαγάγει ένα "ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου" είναι βλακώδεις.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολίασε την εισαγωγή του «ανώτατου ορίου τιμής φυσικού αερίου» της ΕΕ.

Σημείωσε ότι η απόφαση, όπως και στην περίπτωση του πετρελαίου, υπαγορεύεται όχι από την οικονομική λογική, αλλά από το «ζωολογικό μίσος προς τη Ρωσία».

Συμπέρασμα: η ανόητη ρωσοφοβία, και μαζί της η φτωχοποίηση των απλών Ευρωπαίων, αυξάνεται.», κατέληξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ακολουθεί όλο το μήνυμά του:

«Η απόφαση για το «ανώτατο όριο των τιμών του φυσικού αερίου» είναι ηλίθια για δύο λόγους.

Πρώτον, όπως και στην περίπτωση του πετρελαίου, δεν υπαγορεύεται από την οικονομική λογική, αλλά από το ζωολογικό μίσος για τη Ρωσία που βασίζεται στη μανιακή θέση «Οι Ρώσοι φταίνε για όλα». Δηλαδή, είναι ένα καθαρά εθελοντικό μη αγοραίο μέτρο.

Επιπλέον, εγκρίθηκε με τεράστιο αριθμό επιφυλάξεων, επιτρέποντας τον αποκλεισμό της εφαρμογής του. Και γι’ αυτό δεν θα λειτουργήσει σοβαρά.

Δεύτερον, προέρχεται από την αδυναμία της ΕΕ να επηρεάσει την κατάσταση. Πηγαίνουν απλά με την αρχή του «ας κάνουμε κάτι».

Άλλωστε, κανένας από τους πλειοδότες στο χρηματιστήριο μελλοντικής εκπλήρωσης TTF δεν μπορούσε να φανταστεί την τιμή των 180 ευρώ ανά kWh (περίπου 2000 USD ανά 1000 κυβικά μέτρα) ακόμη και στο πιο χαρούμενο ή χειρότερο όνειρο. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο για τους ευρωπαίους καταναλωτές.

Συμπέρασμα: η ανόητη ρωσοφοβία, και μαζί της η φτωχοποίηση των απλών Ευρωπαίων, αυξάνονται. Καλά Χριστούγεννα».

eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί