Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολίασε την εισαγωγή του «ανώτατου ορίου τιμής φυσικού αερίου» της ΕΕ.
Σημείωσε ότι η απόφαση, όπως και στην περίπτωση του πετρελαίου, υπαγορεύεται όχι από την οικονομική λογική, αλλά από το «ζωολογικό μίσος προς τη Ρωσία».
Συμπέρασμα: η ανόητη ρωσοφοβία, και μαζί της η φτωχοποίηση των απλών Ευρωπαίων, αυξάνεται.», κατέληξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ακολουθεί όλο το μήνυμά του:
«Η απόφαση για το «ανώτατο όριο των τιμών του φυσικού αερίου» είναι ηλίθια για δύο λόγους.
Πρώτον, όπως και στην περίπτωση του πετρελαίου, δεν υπαγορεύεται από την οικονομική λογική, αλλά από το ζωολογικό μίσος για τη Ρωσία που βασίζεται στη μανιακή θέση «Οι Ρώσοι φταίνε για όλα». Δηλαδή, είναι ένα καθαρά εθελοντικό μη αγοραίο μέτρο.
Επιπλέον, εγκρίθηκε με τεράστιο αριθμό επιφυλάξεων, επιτρέποντας τον αποκλεισμό της εφαρμογής του. Και γι’ αυτό δεν θα λειτουργήσει σοβαρά.
Δεύτερον, προέρχεται από την αδυναμία της ΕΕ να επηρεάσει την κατάσταση. Πηγαίνουν απλά με την αρχή του «ας κάνουμε κάτι».
Άλλωστε, κανένας από τους πλειοδότες στο χρηματιστήριο μελλοντικής εκπλήρωσης TTF δεν μπορούσε να φανταστεί την τιμή των 180 ευρώ ανά kWh (περίπου 2000 USD ανά 1000 κυβικά μέτρα) ακόμη και στο πιο χαρούμενο ή χειρότερο όνειρο. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα παραμείνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο για τους ευρωπαίους καταναλωτές.
Συμπέρασμα: η ανόητη ρωσοφοβία, και μαζί της η φτωχοποίηση των απλών Ευρωπαίων, αυξάνονται. Καλά Χριστούγεννα».
eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
- Τότε θα συναντηθούν κατά πάσα πιθανότητα Μητσοτάκης-Ερντογάν
- Μετρό Νέας Υόρκη vs μετρό Μόσχας! Δείτε απλά το ΒΙΝΤΕΟ και θα καταλάβετε
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
Κύρια Θέματα

















