Ο Λαβρόφ βγάζει… HOAX τη Δύση στον ΟΗΕ: Λέτε ψέματα για να φτωχοποιείτε τους λαούς σας – Video

«Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες, αλλά Ουκρανία και Δύση δεν έχουν δείξει καμία διάθεση για επίλυση των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης».

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε σήμερα το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «οποιαδήποτε επιθετικότητα εναντίον της χώρας μου θα τύχει αποφασιστικής απάντησης».

Μάλιστα χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς των δυτικών κυβερνήσεων πως «ένας πόλεμος με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτος»:

«Η Ρωσία κατηγορείται ότι σχεδόν σχεδιάζει να επιτεθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτές τις προκλήσεις.

Στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. όχι μόνο λένε στους ψηφοφόρους τους ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτος, αναγκάζοντάς τους να σφίξουν το ζωνάρι (σ.σ. στην οικονομία), αλλά ανοικτά μιλούν για προετοιμασίες για επίθεση στο Καλίνινγκραντ και σε άλλες ρωσικές επαρχίες».

Σε άλλο σημείο ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπενθύμισε πως οι δύο μεγάλες υπερδυνάμεις, Ρωσία και ΗΠΑ, έχουν μεγάλη ευθύνη για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ενός ακόμα παγκοσμίου πολέμου:

«Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την αποφυγή κινδύνων που θα μπορούσαν να βυθίσουν την ανθρωπότητα σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί