Ο κινεζικός τύπος, επιτέθηκε στον Τραμπ με «σφοδρότητα»

Η Λαϊκή Ημερησία, όργανο της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας,

εξαπολύει επίθεση σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο εναντίον του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο σημερινό της φύλλο, κατηγορώντας τον ότι έχει αναθέσει στον εαυτό του ρόλο «πρωταγωνιστή» σε ένα «προσεκτικά ενορχηστρωμένο, παραπλανητικό δράμα οδομαχιών», αναφερόμενη στη διένεξη της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο για τις εμπορικές τους σχέσεις.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει «ευσεβή πόθο» του Τραμπ την επιθυμία του να παρασύρει κι άλλους να παίξουν σε αυτό το «δράμα», στο κύριο άρθρο της.

Κατά το κείμενο, οι ΗΠΑ κλιμακώνουν όλο και περισσότερο τη σύγκρουση για το εμπόριο με την Κίνα, μετατρέπουν το διεθνές εμπόριο σε «παιγνίδι μηδενικού αθροίσματος».

«Το να κυβερνάς μια χώρα δεν είναι σαν να διοικείς μια επιχείρηση», κρίνει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα, που επιχειρηματολογεί ότι ο μεγιστάνας των ακινήτων θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία των ΗΠΑ.

Σχόλιο: Το να κυβερνάς μια χώρα, είναι όντως σαν να κυβερνάς επιχείρηση. Ο Πούτιν που κυβερνά την Ρωσία σαν να είναι επιχείρηση τα έχει καταφέρει περίφημα για παράδειγμα.