«Ο καιρός ήταν αίθριος»! Μαρτυρία-σταθμός για τις συνθήκες θανάτου του Ιρανού προέδρου

Τι λέει σε ΜΜΕ άτομο που ήταν σε άλλο ελικόπτερο, πολύ κοντά σε εκείνο που συνετρίβη την περασμένη Κυριακή.

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi, και η αντιπροσωπεία του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian, σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο βορειοδυτικό Ιράν στις 19 Μαΐου.


Ο καιρός τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου που σκότωσε τον Πρόεδρο Ebrahim Raisi δεν προκαλούσε ανησυχία, ισχυρίστηκε ο αρχηγός του επιτελείου του εκλιπόντος Ιρανού προέδρου Gholam Hossein Esmaili.


«Ο καιρός ήταν αίθριος, δεν υπήρχε καμία καιρική κατάσταση για να ανησυχήσουμε… Μετά από μισή ώρα στον αέρα, πριν φτάσουμε στο ορυχείο χαλκού Σουνγκούν, υπήρχε ένα μικρό κομμάτι από σύννεφα», εξομολογήθηκε στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας. IRNA).

Ο αξιωματούχος επέβαινε σε ένα από τα τρία ελικόπτερα της αντιπροσωπείας του Raisi.


Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εάν υπήρχε ομίχλη, απάντησε τα εξής:

«Καθόλου!!! Υπήρχε ομίχλη στο έδαφος, αλλά όχι στον αέρα όπου προχωρούσαμε με τα ελικόπτερα».


Αναγνώρισε ότι υπήρχε ένα «μικρό κομμάτι με χαμηλή νέφωση πάνω από έναν γκρεμό» και ο πιλότος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο έδωσε οδηγίες να πάρει ύψος και να συνεχίσει να κινείται πάνω από τα σύννεφα!!

Όσοι επέβαιναν στο ελικόπτερο με τον Esmaili δεν αισθάνθηκαν υπερβολικές αναταράξεις και μετά την άνοδο δεν παρατήρησαν άλλα σύννεφα.

Δεν υπήρχαν προβλέψεις που να αναφέρουν διαταραχές στον καιρό, σημείωσε ο Ιρανός αξιωματούχος.


«Ο πιλότος μας έκανε κύκλους γύρω από την περιοχή μερικές φορές, αλλά η περιοχή με το μπάλωμα σύννεφων ήταν επίσης αόρατη για εμάς και ήταν πολύ επικίνδυνο να μπούμε σε αυτήν την περιοχή. Αποτύχαμε πολλές φορές να κάνουμε οποιαδήποτε ραδιοφωνική επαφή με το ελικόπτερο του προέδρου. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια προσγείωση μετά από λίγο στο ορυχείο χαλκού Sungun για έρευνα», φέρεται να είπε ο Ιρανός αξιωματούχος.

απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί