«Θα προτείνω στο Κοινοβούλιο, όταν παρουσιασθεί αυτή η ευκαιρία, ότι μπορούμε να αναπτύξουμε στρατεύματα για τη διατήρηση της τάξης στην Παλαιστίνη, όταν θα μπορέσουμε επιτέλους να δούμε πώς θα προχωρήσουμε μ’ αυτή την αποστολή της ειρήνευσης και (…) μεσοπρόθεσμα ή, ας το ελπίσουμε, πιο σύντομα, να αναγνωρίσουμε τα δύο κράτη, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ στη διάρκεια τελετής ενώπιον των ισπανών πρεσβευτών που είχαν συγκεντρωθεί στη Μαδρίτη.
«Όπως δήλωσα την περασμένη Τρίτη στη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, αυτή την τόσο κρίσιμη, αλλά θα έλεγα επίσης αποφασιστικής σημασίας για την επίτευξη της ειρήνης στιγμή, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο είναι απαραίτητο», διαβεβαίωσε επίσης ο Πέδρο Σάντσεθ, αναφερόμενος στη σύνοδο του «Συνασπισμού των προθύμων» στη Γαλλία.
«Σ’ αυτή τη νέα διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής της ευρωπαϊκής ασφάλειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ισπανία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, συμμετέχει επιτέλους ενεργά όχι μόνο στο σχεδιασμό της, αλλά επίσης στην εφαρμογή της. Αυτό είναι που θα προτείνω στο Κογκρέσο», πρόσθεσε, πριν δηλώσει και πάλι ξεκάθαρα έτοιμος να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία.
«Εφόσον η Ισπανία έστειλε στρατεύματα διατήρησης της ειρήνης σε μακρινά από τη χώρα μας γεωγραφικά πλάτη, πώς να μην στείλει στρατεύματα διατήρησης της ειρήνης στην Ουκρανία, μια ευρωπαϊκή χώρα;», αναρωτήθηκε.
«Προφανώς δεν ξεχνάμε ούτε την Παλαιστίνη και τη λωρίδα της Γάζας», συνέχισε ο σοσιαλιστής ηγέτης. «Η Ισπανία οφείλει να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικοδόμηση αυτής της ελπίδας στην Παλαιστίνη. (…) Εκεί, η κατάσταση παραμένει αφόρητη», πρόσθεσε.
«Χωρίς καμιά αμφιβολία, ένα ανεξάρτητο, βιώσιμο και ασφαλές παλαιστινιακό κράτος θα είναι η λύση για τη σταθεροποίηση, την ανάπτυξη και την πρόοδο μιας περιφέρειας σημαντικής και από γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής απόψεως για την ήπειρό μας και για τη χώρα μας», δήλωσε ακόμη.
Η ισπανική κυβέρνηση αναγνώρισε το 2024 το κράτος της Παλαιστίνης.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιρανός αξιωματούχος για την αιτία του πολέμου: «Τα πυρηνικά ήταν πρόσχημα»
- Αυτή είναι η κυλιόμενη υπερ-σκάλα της Κίνας – Κόβει την ανάσα, Vid
- Ιταλική στρατιωτική βάση δέχθηκε επίθεση στην Αρμπίλ, στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- «Πείραμα» με τίναγμα χιονιού από premium κινεζικό αυτοκίνητο στη Λευκορωσία… δεν πήγε και τόσο καλά! Vid
- Η στιγμή που ιρανικό drone χτυπάει εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στο Ομάν, vid
- Την πρώτη της εμφάνιση στο σινεμά θα κάνει η Billie Eilish – Σε ποια ταινία θα πρωταγωνιστήσει
- Χρήση φορετών συσκευών για νευρολογική φροντίδα: Ναι μεν, αλλά… – Τι λέει η Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας
- Αυτή τη θέση έδωσε ο Τραμπ στη χήρα του δεξιού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ
- Μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι και… εισέβαλε σε γεμάτο κουρείο, vid
- ΕΛΑΣ: Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» στις 17:30









