Πιο συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε με ανάρτησή της στα social media η πολεμική ανταποκρίτρια Κριστιάν Αμανπούρ είχε κανονίσει συνέντευξη με τον Ιρανό πρόεδρο προκειμένου να τον ρωτήσει για τον θάνατο της 22χρονης και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεσπάσει στη χώρα.
Μάλιστα όπως σημειώνει η βρετανο-ιρανικής καταγωγής δημοσιογράφος αυτή θα ήταν η πρώτη συνέντευξη του Ιρανού προέδρου επί αμερικανικού εδάφους. Ωστόσο η συνέντευξη δεν έγινε ποτέ καθώς ο πρόεδρος Ραϊσί πρότεινε στην Αμανπούρ να φορέσει μαντίλα επειδή είναι οι ιεροί μήνες του Μουχαράμ και του Σαφάρ, με την δημοσιογράφο να αρνείται ευγενικά.
«Μετά από εβδομάδες ετοιμασιών και πολύωρες διαδικασίες για την εγκατάσταση μεταφραστικού εξοπλισμού, φώτων και καμερών, ήμασταν έτοιμοι. Αλλά ο πρόεδρος Ραϊσί δεν εμφανίστηκε. Σαράντα λεπτά αργότερα ήρθε ένας βοηθός. Όπως μου είπε, ο πρόεδρος πρότεινε να φορέσω μαντίλα, γιατί είναι οι ιεροί μήνες του Μουχαράμ και του Σαφάρ», ανέφερε αρχικά η Κριστιάν Αμανπούρ.
«Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει νόμος ή παράδοση σχετικά με τις μαντίλες. Τόνισα ότι κανένας Ιρανός πρόεδρος στο παρελθόν δεν το είχε απαιτήσει όταν τους έπαιρνα συνέντευξη εκτός Ιράν», πρόσθεσε.
«Ο βοηθός ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν φορούσα μαντίλα. Έκανε λόγο για “ζήτημα σεβασμού” και μίλησε για την “κατάσταση στο Ιράν” – αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα», συνέχισε και συμπλήρωσε ότι «και πάλι, είπα ότι δεν μπορούσα να συμφωνήσω με αυτό το πρωτοφανές και απροσδόκητο αίτημα», τονίζει.
«Και έτσι φύγαμε. Η συνέντευξη δεν έγινε. Την ώρα που οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, θα ήταν μια σημαντική στιγμή για να μιλήσω με τον Πρόεδρο Ραϊσί», κατέληξε.
(protothema – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περού: Επίθεση σε ανθρακωρύχους παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τρεις νεκροί, 7 αγνοούμενοι
- Φονική πυρκαγιά σε μπαρ στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία
- Τραμπ: Παίρνω περισσότερη ασπιρίνη από αυτή που μου συστήνουν οι γιατροί, γι’ αυτό έχω μώλωπες
- Η Λίλι Κόλινς γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «Emily in Paris» με το πιο εμβληματικό look της σεζόν
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 87 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν λόγω Πρωτοχρονιάς
- Σας περίσσεψε χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των γιορτών; Έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε ξανά
- «Καημένοι Ευρωπαίοι» – Η ανάρτηση του Ντμίτριεφ προκαλεί ενδιαφέρον
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα
- Η Κρίστι Νόεμ χόρεψε το «Ice Ice Baby»…με αναφορές στο ICE για τους μετανάστες, vid
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας









