«Ο Γ’Π.Π. ήδη ΞΕΚΙΝΗΣΕ»: “Καμπανάκι” από ρωσικό έδαφος, vid

«Προς το παρόν περιορίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές».

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε ότι οι τρομοκράτες στη χώρα του και τα ουκρανικά νεοναζιστικά κινήματα διεξάγουν έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που επιδοτείται από τις ΗΠΑ.

Ένας Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αλλά δεν διεξάγεται με παραδοσιακά μέσα. Λόγω των σύγχρονων όπλων, ειδικά των πυρηνικών όπλων, αυτός ο πόλεμος περιορίζεται σε ορισμένες περιοχές σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ“, δήλωσε ο Αλ Άσαντ στο Sputnik μετά από συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Σύρος ηγέτης προέτρεψε να δημιουργήσει έναν συνασπισμό χωρών για να πολεμήσει την ηγεμονία των Η.Π.Α., την οποία τόνισε ότι κανένα έθνος από μόνο του δεν μπόρεσε να σταματήσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

«Η Ρωσία και η Κίνα μπορούν να διαδραματίσουν πρωταρχικό ρόλο σε αυτόν τον συνασπισμό», τόνισε και πρότεινε την αντικατάσταση του δολαρίου ως διεθνούς νομίσματος για να αποτραπεί η συνέχιση της ηγεσίας των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία.

«Μέρος των όσων έχουν υποστεί η Συρία, το Ιράκ και πολλές άλλες χώρες σε πόλεμο είναι το αποτέλεσμα ενός μονοπολικού κόσμου. Εάν η Ρωσία κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ένας νέος, ασφαλέστερος και πιο ειρηνικός κόσμος θα αναδυθεί», είπε ο Σύρος Πρόεδρος.

Ο Αλ Άσαντ αναγνώρισε ότι ορισμένοι Σύροι πολεμούν με τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτοί οι πολίτες δεν ήρθαν εκεί εκπροσωπώντας τη συριακή κυβέρνηση αλλά λόγω της προθυμίας τους.

«Αυτή η πρωτοβουλία δείχνει τους δεσμούς αδελφοσύνης μεταξύ της χώρας μας και της Ρωσίας, που μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία».

(φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί