Ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία θα “συναντήσει εκεί ομάδες διάσωσης, επιζήσαντες όπως και τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους”, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιερ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αποτιμήσει προσωπικά “τις συνέπειες των πυρκαγιών” στις οποίες τουλάχιστον 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τις ζημιές στο θέρετρο Λαχάινα, και θα “συζητήσει για τα επόμενα βήματα στις επιχειρήσεις διάσωσης”, μετά την καταστροφή που υπέστη το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού από τις φωτιές.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος “συνεχίζει να οργανώνει μια απάντηση από όλη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει στον πληθυσμό της Χαβάης όλα όσα θα χρειαστεί”, υπενθύμισε η εκπρόσωπός του.
Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό των θυμάτων θα βρίσκονται στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας “σε ένα στάδιο που επιτρέπει μια προεδρική επίσκεψη”, καθώς μια τέτοια επίσκεψη αποτελεί ένα γεγονός που απαιτεί πολλούς πόρους, υλικοτεχνικά μέσα και έναν σημαντικό μηχανισμό ασφαλείας.
(απεμπε – απεμπε-EPA-Bloomberg pool photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
- Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
- Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ









