Ο Γ.Στόλτενμπεργκ παρέδωσε στον Ζ.Ζάεφ την πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ παρέδωσε στον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ την πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Παραδίδω στον Πρωθυπουργό την απόφαση του ΝΑΤΟ να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας του στη Συμμαχία. Η συμφωνία με την Αθήνα απομάκρυνε το τελευταίο εμπόδιο που υπήρχε και ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ένταξη», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Ήδη, ο στρατός της ΠΓΔΜ συμμετέχει σε αποστολές για την ειρήνη και την ασφάλεια στο Αφγανιστάν.

Σας συγχαίρω για το πολιτικό θάρρος. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τα μέλη το επιβεβαιώσουν, η χώρα σας θα γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Θα κάθεστε στο τραπέζι εκφράζοντας την άποψής σας ισότιμα και θα έχετε δικαίωμα ψήφου. Είναι μια σημαντική, υπερήφανη μέρα για τη χώρα σας, την περιοχή και το ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο γ.γρ. του ΝΑΤΟ.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, ύστερα από δύο δεκαετίες προσπάθειας. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι ένα σημαντικό θετικό βήμα για την σταθερότητα στην περιοχή. Η κυβέρνησή μας επέδειξε αποφασιστικότητα για την επίλυση των διαφορών με όλους τους γείτονες και θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη Τσίπρα και τον Μπόικο Μπορίσοφ, όπως και τον Γενς Στόλτενμπεργκ», είπε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. Μέσα σε χειροκροτήματα Σκοπιανών αξιωματούχων, ο Ζάεφ κάλεσε το λαό της χώρας του – την οποία αποκάλεσε Δημοκρατία της Μακεδονίας- να πανηγυρίσει στις 14 Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu