Ο Ερντογάν βάζει «πωλητήριο» στα εμβληματικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης

Πολλά από τα θαυμάσια παραθαλάσσια αρχοντικά κατά μήκος του Βοσπόρου, στο σταυροδρόμι Ευρώπης-Ασίας, θα αποκτήσουν νέους ιδιοκτήτες καθώς η Τουρκία βάζει «πωλητήριο» στα εμβληματικά αξιοθέατα.

 

Δεκάδες απ’ αυτά τα αρχοντικά, γνωστά ως «Yali», βγαίνουν προς πώληση καθώς η χώρα του Σουλτάνου του Βοσπόρου στροβιλίζεται σε μία από τις πιο ταραγμένες οικονομικές περιόδους.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να ξέρουν ότι, για να λάβουν τα κλειδιά ενός παραθαλάσσιου αρχοντικού, η τιμή ανέρχεται σε 87 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις τους στο Γαλλικό Πρακτορείο, μεσίτες ακινήτων στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν ότι, από τα περίπου 600 παραθαλάσσια αρχοντικά που βρίσκονται κατά μήκος του Βοσπόρου,τα 60 έχουν βάλει πωλητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πώληση πρέπει να γίνει σε τουρκικές λίρες. Η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απαγορεύσει την πώληση, ενοικίαση ή μίσθωση ακινήτου σε ξένο νόμισμα.

Πιθανοί αγοραστές είναι κυρίως από τη Μέση Ανατολή.

Όπως υποστηρίζει ο Ουγκούρ Αιχάν, σύμβουλος πολυτελών ακινήτων, «δυνητικοί πελάτες μας είναι κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής. Βλέπουμε ανθρώπους από το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν, αλλά έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο πελατών που κυριαρχείται από το Κατάρ».

Για τα ιστορικά αρχοντικά, οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να λάβουν άδεια από δύο διευθύνσεις: τη διεύθυνση ανάπτυξης του Βοσπόρου και του συμβουλίου των μνημείων για ανακαίνιση για ενισχύσουν εξωτερική πρόσοψη ενός κτιρίου.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...