Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε την Παρασκευή «Χριστουγεννιάτικη ανακωχή», με τους διαδηλωτές αγρότες να προειδοποιούν για περαιτέρω αποκλεισμούς κατά την εορταστική περίοδο.
Οι αγρότες μπλοκάρουν δρόμους, πετούν κοπριά και πραγματοποιούν διαδηλώσεις στη Γαλλία για πάνω από μια εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν για τη διαχείριση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών από την κυβέρνηση και για μια εμπορική συμφωνία με το νοτιοαμερικανικό μπλοκ Mercosur.
Αγρότες συγκεντρώθηκαν νωρίς την Παρασκευή με τρακτέρ μπροστά από την κατοικία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο παραθαλάσσιο θέρετρο Λε Τουκέ στη βόρεια Γαλλία, τοποθετώντας ένα φέρετρο με την επιγραφή «RIP Agri» και «NO Mercosur».
Για πολλές ώρες οι δρόμοι μπροστά από τη βίλα του Μακρόν ήταν αποκλεισμένοι από τρακτέρ:
Δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο με τους αγρότες να πετούν κοπριά, χώμα και διάφορα υλικά μπροστά από το σπίτι του Μακρόν.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ANP photo









