Νότια Αφρική: Γυναίκα κατηγορείται ότι πούλησε την 6χρονη κόρη της σε παραδοσιακό θεραπευτή

Ένα 6χρονο κοριτσάκι εξαφανίστηκε και αναζητείται στην περιοχή Σαλντάνχα Μπέι στη Νότια Αφρική. Ωστόσο συνελήφθη η μητέρα της καθώς μαζί με τρεις ακόμα άνδρες κατηγορείται για απαγωγή και εμπορία ανθρώπων.

Το κοριτσάκι, 6 ετών, εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο από το Σαλντάνχα Μπέι, ένα μικρό ψαροχώρι που βρίσκεται σε απόσταση 135 χιλιομέτρων βόρεια του Κέιπ Τάουν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες με τη συνδρομή γειτόνων και εθελοντών προκειμένου να βρουν το κοριτσάκι.

Χθες, υπήρξε μια σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση, με τη σύλληψη της μητέρας και του συντρόφου της. Οδηγήθηκαν ενώπιον ενός ανακριτή σήμερα μαζί με άλλους δύο άνδρες. «Κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων με στόχο την εκμετάλλευση και απαγωγή», έγινε γνωστό από τη γενική εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου. Οι τέσσερις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ, η μητέρα και οι συνεργοί της πούλησαν το παιδί σε έναν παραδοσιακό θεραπευτή, για λόγους που όμως δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, έναντι τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

Αυτοί οι θεραπευτές, που αποκαλούνται «σανγκόμα» στη Νότια Αφρική, αναλαμβάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τον ρόλο του γιατρού ενώ παρέχουν και συμβουλές μέσω τελετουργικών πρακτικών.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί