Η επικεφαλής του ουκρανικού Κέντρου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, που τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από κοινού με τον φυλακισμένο Λευκορώσο ακτιβιστή Άλες Μπιαλιάτσκι και τη ρωσική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Memorial, ζήτησε τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου για να δικάσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είναι απαραίτητο να συσταθεί ένα διεθνές δικαστήριο και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ο Πούτιν, ο (Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ) Λουκασένκο και άλλοι εγκληματίες πολέμου» έγραψε η Αλεξάνδρα Ματβιιτσούκ στη σελίδα της στο Facebook.
«Ο ΟΗΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα του “λάκκου των ευθυνών” και να δώσουν μια ευκαιρία για δικαιοσύνη στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα εγκλημάτων πολέμου. Χωρίς αυτό, μια βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή μας είναι αδύνατη» εξήγησε.
Όπως είπε «η Ρωσία πρέπει να αποβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για συστηματική παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρία κομβικά σημεία για το μέλλον της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας ανακοίνωσε ο Κ. Κυρανάκης
- ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις – ενστάσεις για τις επιδοτήσεις
- Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μαδούρο σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τη Βενεζουέλα
- Ουκρανοί απείλησαν κοπέλα επειδή… τραγουδούσε στα ρωσικά, vid
- ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Loyal Dolos 25» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης
- ΠΑΣΟΚ: Άλλο ένα επεισόδιο συγκάλυψης, κάθε φορά που ο έλεγχος φτάνει στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου
- Η Ζαχάροβα καλεί την Βρετανία να πει τι έκανε ο στρατιώτης της που σκοτώθηκε στην Ουκρανία
- Συνεχίζει ο Ρούτε: «Προετοιμαστείτε για μεγάλο πόλεμο, σαν αυτό που έζησαν οι παππούδες μας», vid
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ καλεί τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Με «επιπλέον 21 εκατ. ευρώ» νομίζουν πως θα… καθησυχάσουν τους κτηνοτρόφους
Κύρια Θέματα









