Νόμιζαν ότι κορόιδεψαν τον Πούτιν! Πρ. πρόεδρος Ουκρανίας: «Το 2014 κάλεσα το ΝΑΤΟ και…»

Τη στιγμή που η Ρωσία ετοιμαζόταν (και ακόμα ετοιμάζεται) για το αναπόφευκτο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, (που ανέλαβε καθήκοντα λίγο μετά το δυτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία στις αρχές του 2014) καυχήθηκε για τον ρόλο του στην ανοικοδόμηση του στρατού της χώρας του υπό την κάλυψη των Συμφωνιών του Μινσκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Οι συμφωνίες του Μινσκ εγκρίθηκαν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ποροσένκο τον Ιούνιο του 2014 και υποτίθεται ότι θα αποκλιμάκωναν τη σύγκρουση στο Ντονμπάς και θα απέτρεπαν περαιτέρω εγκλήματα κατά των ρωσικών πληθυσμών.

Αντίθετα, ο Ποροσένκο είπε στην εφημερίδα ότι η κυβέρνησή του επέλεξε συνειδητά να κερδίσει χρόνο συγκεντρώνοντας όπλα από τη Δύση:

«Ξέρετε πόσα τάγματα είχα βόρεια του Κιέβου όταν έγινα πρόεδρος; Μηδέν. Σχετικά με τον κρατικό προϋπολογισμό; Υπό του μηδενός οι στρατιωτικές δαπάνες. Σχετικά με τα άρματα μάχης που ήταν λειτουργικά; Ένα ασήμαντο ποσό.

Αμέσως μετά την υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ, κάλεσα εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ και αγόρασα όπλα και οχήματα. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου, φτιάξαμε στρατό», δήλωσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας επέμεινε ότι αυτό επέτρεψε στην Ουκρανία να προετοιμαστεί για τον πόλεμο με τη Ρωσία που ξέσπασε και επίσημα το 2022.

(απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί