Ο Βίκτορ Όρμπαν μπορεί να περηφανεύεται πως απέτρεψε -προς ώρας τουλάχιστον- την «κλοπή» ρωσικών κεφαλαίων αξίας εκατοντάδων δις ευρώ, πετυχαίνοντας παράλληλα την εξαίρεση της χώρας του από το δάνειο-«μαμούθ» που θα δώσουν 24 (και όχι 27) κράτη-μέλη στην παρέα του Ζελένσκι
Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία δεν θα δώσουν ούτε ευρώ στον Ζελένσκι!
Πλέον ο Όρμπαν μπορεί να επικεντρωθεί στις κρίσιμες εκλογές που θα έχει σε λίγους μήνες από σήμερα.
Στην πανηγυρική του ανάρτηση το πρωί της Παρασκευής, έγραψε τα εξής:
«Υπομείναμε μια μακρά και απαιτητική νύχτα.
Καταφέραμε να αποτρέψουμε τον άμεσο κίνδυνο πολέμου. Δεν επιτρέψαμε στην Ευρώπη να κηρύξει πόλεμο στη Ρωσία χρησιμοποιώντας ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό το σχέδιο θα είχε σύρει την Ευρώπη σε πόλεμο και θα είχε επιβάλει οικονομικό βάρος 1.000 δισεκατομμυρίων HUF στην Ουγγαρία. Καταφέραμε να προστατεύσουμε τις ουγγρικές οικογένειες από αυτό.
Ταυτόχρονα, 24 κράτη μέλη αποφάσισαν να χορηγήσουν πολεμικό δάνειο στην Ουκρανία για τα επόμενα δύο χρόνια.
Εάν η Ουκρανία δεν μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο, αυτές οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να καλύψουν την αποπληρωμή.
Ευτυχώς, η συνεργασία V3 είναι και πάλι ενεργή: Η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία αποφάσισαν να μην επιβιβαστούν σε αυτό το τρένο.
Με αυτόν τον τρόπο, γλιτώσαμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας από το βάρος αυτού του τεράστιου δανείου των 90 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το μερίδιο της Ουγγαρίας στο πολεμικό δάνειο θα ήταν πάνω από 400 δισεκατομμύρια HUF.
Τα κακά νέα είναι ότι οι πολεμικές προετοιμασίες συνεχίζονται σαφώς στις Βρυξέλλες. Η Ουγγαρία παραμένει η φωνή της ειρήνης στην Ευρώπη και δεν θα αφήσει τα χρήματα των Ούγγρων φορολογουμένων να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας.
Μόνο μια κυβέρνηση πατριωτών μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και να διασφαλίσει ότι τα ουγγρικά κεφάλαια δεν θα σταλούν στην Ουκρανία.
Αν υπήρχε μια κυβέρνηση Βρυξελλών στην Ουγγαρία, θα έσπρωχναν την Ουγγαρία σε πόλεμο και θα ξόδευαν μέχρι και την τελευταία δεκάρα για να υποστηρίξουν την Ουκρανία. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό!».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στ. Γκίκας: Aπομακρύνονται σταδιακά τα πλοία από την ευρύτερη εμπόλεμη περιοχή της Μ. Ανατολής
- Ελληνικός οίνος: Τι έδειξαν τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ για την παραγωγή και την αγορά
- Η Τεγιάνα Τέιλορ διεκδικεί τη συνέχεια του «One Battle After Another»
- Αυτή η ελληνική πόλη είναι η 4η στη σειρά με τις περισσότερες single γυναίκες στην Ευρώπη
- Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία πρόκειται να στείλουν ναυτικές μονάδες στην Κύπρο
- Ερευνητές λένε ότι ανέπτυξαν νέας γενιάς λεμφοκύτταρα που στοχεύουν “δύσκολους” συμπαγείς όγκους
- Τον συνέλαβαν για παραβίαση μέτρων κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων στο Τριάδι Θεσσαλονίκης
- Οι Ιρανοί στέλνουν δεύτερο πολεμικό πλοίο στη Σρι Λάνκα μετά τον τορπιλισμό φρεγάτας από αμερικανικό υποβρύχιο
- Ταγιάνι: «Είμαι σε διαρκή επαφή με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών – Κίνδυνος διεύρυνσης της σύρραξης»
- ΙΣΘ: Η παχυσαρκία δεν αντιμετωπίζεται με συμβουλές όπως «φάε λιγότερο και κινήσου περισσότερο» – Ανοιχτή εκδήλωση στις 7/3









