Νετανιάχου συναντώντας τον Αμερικανό ΥΠΕΞ: «Ευχαριστώ τις ΗΠΑ»

Με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται στο Ισραήλ για να εκφράσει τη συμπαράσταση και στήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στους Ισραηλινούς.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως η Χαμάς είναι «εχθρός του πολιτισμού» και ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση για την υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακούμε για τις ιστορίες φρίκης και τις ιστορίες ηρωισμού. Οι ιστορίες φρίκης λένε τα πάντα γι’ αυτούς και οι ιστορίες ηρωισμού λένε τα πάντα για εμάς».

«Μαθαίνουμε και βλέπουμε τη δολοφονία νέων ανθρώπων σε ένα υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ, τη σφαγή ολόκληρων οικογενειών, τη δολοφονία γονέων μπροστά στα παιδιά και τη δολοφονία παιδιών μπροστά στους γονείς τους, την καύση ζωντανών ανθρώπων, τους αποκεφαλισμούς και την αρρωστημένη επίδειξη εορτασμού αυτών των φρικαλεοτήτων» συνέχισε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και ότι σε όσες το κάνουν θα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις».

Ο Μπλίνκεν από την πλευρά του, καταδίκασε τη «σκληρότητα και την απανθρωπιά (της Χαμάς) που μας θυμίζουν τις χειρότερες φρικαλεότητες του ISIS». Ακόμη, δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων που βρίσκεται και πάλι στο Ισραήλ σε αυτή τη δύσκολη και εξαιρετική στιγμή. Για αυτό το έθνος και στην πραγματικότητα για ολόκληρο τον κόσμο».

(Protothema – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί