Νετανιάχου για Ιεροσόλυμα: «Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει σε βίαιους εξτρεμιστές να αλλάξουν το status quo»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ επιδιώκει την επικράτηση της ηρεμίας μετά τις συγκρούσεις της χθεσινής νύκτας ανάμεσα στην αστυνομία και μουσουλμάνους πιστούς στο τέμενος Αλ-Ακσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στην διασφάλιση της ελευθερίας της λατρείας, της ελεύθερης πρόσβασης για όλες τις θρησκείες και του στάτους κβο και δεν θα επιτρέψει σε βίαιους εξτρεμιστές να το αλλάξουν», αναφέρεται σε πρωθυπουργική ανακοίνωση.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και πιστούς μέσα στο ισλαμικό τέμενος αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο λατρείας του ισλάμ, εγείροντας ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων καθώς φέτος συμπίπτουν το Ραμαζάνι, το εβραϊκό και το χριστιανικό Πάσχα. Ο Αραβικός Σύνδεσμος συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα έπειτα από αίτημα της Ιορδανίας, θεματοφύλακα των μουσουλμανικών ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ

«Η ακραία προσέγγιση που διέπει την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης θα οδηγήσει σε εκτεταμένες συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους, αν δεν αντιστραφεί», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπού Γάιτ.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ανάμεσα στην ισραηλινή αστυνομία και πιστούς μέσα στο ισλαμικό τέμενος αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο λατρείας του ισλάμ, εγείροντας ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων μεσούντος του Ραμαζανιού και την ώρα που οι Εβραίοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν το Πάσχα.

(eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί