• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέους περιορισμούς στη χορήγηση βίζας θα ανακοινώσει ο Τραμπ

Νέους περιορισμούς στη χορήγηση βίζας θα ανακοινώσει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στη χορήγηση βίζας για αλλοδαπούς εργαζόμενους στις ΗΠΑ, όπως προανήγγειλε ο ίδιος.

Νέους περιορισμούς στη χορήγηση βίζας για την είσοδο στις ΗΠΑ αλλοδαπών εργαζόμενων πρόκειται να ανακοινώσει ο Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, Κυριακή ή αύριο, Δευτέρα, όπως προανήγγειλε ο ίδιος, μιλώντας στο Fox News.

«Θα ανακοινώσουμε κάτι αύριο ή μεθαύριο για τις βίζες» δήλωσε ο Τραμπ.
Ερωτηθείς εάν θα ισχύουν εξαιρέσεις από τους νέους περιορισμούς, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι αυτές θα είναι πολύ λίγες.


«Τις χρειαζόμαστε για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπου υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έρχονται εδώ και καιρό, αλλά πολύ λίγες εξαιρέσεις και θα είναι πολύ αυστηρές» τόνισε. «Και ίσως να παραμείνουν πολύ αυστηρές για ένα χρονικό διάστημα».
Οι επικριτές του Αμερικανού προέδρου τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της για να πετύχει τον στόχο του να μειώσει τη μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη λάβει αρκετά μέτρα για να περιορίσει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ, επικαλούμενη την πανδημία του κορονοϊού.

Ενδεικτικά, τον Απρίλιο ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή παροχής άδειας μόνιμης διαμονής στις ΗΠΑ για κάποιους μετανάστες, ενώ τον Μάρτιο είχαν επιβληθεί υγειονομικοί κανόνες που επιτρέπουν την άμεση απέλαση μεταναστών που συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά στα σύνορα.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό θα παραμείνουν κλειστά για τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, ένα μέτρο το οποίο έχει παρατεθεί επανειλημμένα.

(φωτο:eurokinissi)