• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Νέο «χαστούκι» για την Αν. Μέρκελ: Για πρώτη φορά κάτω από το 30% CDU και CSU σε πρόσφατη δημοσκόπηση

Νέο «χαστούκι» για την Αν. Μέρκελ: Για πρώτη φορά κάτω από το 30% CDU και CSU σε πρόσφατη δημοσκόπηση

Νέο «χαστούκι» για την Άνγκελα Μέρκελ και τους Βαυαρούς εταίρους της στον κυβερνητικό συνασπισμό δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η αποτυχία της γερμανικής κυβέρνησης να βρει κοινή γραμμή όσον αφορά το μεταναστευτικό, έχει οδηγήσει τα ποσοστά του συνασπισμού σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση – οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU)- έπεσε κάτω από το 30%.

Για πρώτη φορά μετά την αποτυχία της δημιουργίας ενός «συνασπισμού Τζαμάικα» το φθινόπωρο του 2017, τα δύο κόμματα ολισθαίνουν κάτω από το όριο των 30%,όπως σχολιάζουν τα γερμανικά περιοδικά «Spiegel» και «Focus».

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε σε 11.900 άτομα, από το ινστιτούτο Civey, το κόμμα της Μέρκελ και το κόμμα του Χριστιανοκοινωνιστή, Χορστ Ζεεχόφερ αποσπούν μόνο το 29,8%.

Το τρίτο κόμμα στον «μεγάλο συνασπισμό» (Groko) της Γερμανίας, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ,εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένο με ποσοστό 17,7%.

Aκολουθεί το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «AfD» (Eναλλακτική για τη Γερμανία) με 16,1%.Την ίδια ώρα, το κόμμα των Πρασίνων αποσπά 12,7%, η Αριστερά «Die Linke» 10,1% ενώ το κόμμα «Ελεύθεροι Δημοκράτες» υπό την ηγεσία του Κριστιάν Λίντνερ παραμένει μονοψήφιο (8,7%).

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει τις περισσότερες αρμοδιότητες στην ευρωπαϊκή πολιτική;» το 33,3% απάντησε πως υπεύθυνη είναι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU και CSU). Για το 17,3% των ερωτηθέντων το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών είναι κυρίως αρμόδιο για το θέμα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu