• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Νεκρός Ινδονονήσιος δύτης κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το αεροπλάνο της Lion Air

Νεκρός Ινδονονήσιος δύτης κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το αεροπλάνο της Lion Air

Ένας Ινδονήσιος δύτης βρήκε το θάνατο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης για το αεροπλάνο της Lion Air.

Σύμφωνα με τον διοικητή της επιχείρησης, Cal Isswarto, ο δύτης Syachrul Άντο, 48 ετών, πέθανε λόγω προβλημάτων αποσυμπίεσης. Σημειώνεται ότι ο Anto ήταν ένας πολύ έμπειρος δύτης και ο ίδιος συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το αεροπλάνου της AirAsia το 2014. Επιπλέον, ο δύτης μόλις επέστρεψε πρόσφατα από το Sulawesi, όπου είχε βοηθήσει στην έρευνα και διάσωση μετά τον ισχυρό σεισμό του Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, διασώστες ανέκτησαν με επιτυχία το μαύρο κουτί του αεροσκάφους από βάθος 30 μέτρων και το έστειλαν για αποκρυπτογράφηση. Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδονησίας, η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου ένα-δύο εβδομάδες, μετά την οποία θα είναι δυνατό να προσδιοριστεί η προκαταρκτική αιτία της συντριβής.

Την Τετάρτη, 29 Ιουλίου η πτήση της Lion Air, JT610 πέταξε από την Τζακάρτα προς την Πινάνγκ (πρωτεύουσα της επαρχίας των Νήσων Bangka Belitung). Το Boeing 737 συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας 13 λεπτά μετά την απογείωσή του. Και οι 189 επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...