Νέες δηλώσεις Πούτιν για το υπερυπερηχητικό οπλοστάσιο της Ρωσίας

Για τον υπερυπερηχητικό πύραυλο Avangarde, ο οποίος αναπτύσσει ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ήχου, μίλησε ο Ρώσος πρόεδρο Β.Πούτιν.

 

«Ταχύτερο 20 φορές περισσότερο από τον ήχο. Δεν νομίζω άλλες χώρες να αναπτύξουν τέτοιο όπλο τα επόμενα χρόνια. Ήδη το έχουμε», είπε ο Πούτιν.

Η ταχύτητα των 20 Mach που ανέφερε ο Πούτιν ισοδυναμεί με 23.040 χ.α.ω. κάτι που σημαίνει πως μπορεί να κάνει το γύρο της Γης σε 44 λεπτά.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμα πως ο πύραυλος μπορεί να αλλάζει κατεύθυνση και ύψος πτήσης, καθιστάμενος μη ανασχέσιμος. Δήλωσε δε πως ο πύραυλος θα ενταχθεί σε υπηρεσία το 2019.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και σε ένα άλλο υπέρ-υπερηχητικό βλήμα που βρίσκεται ήδη εν υπηρεσία. «Το αεροεκτοξευόμενο σύστημα Kinzhal κινείται με ταχύτητα 10 φορές μεγαλύτερη του ήχου», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και σε ένα σύστημα λέιζερ που ήδη βρίσκεται εν υπηρεσία στον ρωσικό στρατό και στο νέο ισχυρό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat που θα είναι έτοιμος το 2020.

Ο Sarmat, που δοκιμάστηκε τον Μάρτιο, λέγεται πως δεν έχει απεριόριστο βεληνεκές και μπορεί να μεταφέρει ισχυρές πολεμικές κεφαλές από τον Βόρειο μέχρι τον Νότιο Πόλο. Ο πύραυλος θα αντικαταστήσει τον σοβιετικό Voevoda.

Ο Πούτιν δικαιολογεί την ανάπτυξη νέας γενιάς όπλων ως απάντηση της απόσυρσης από τις ΗΠΑ από την αντιβαλλιστική συνθήκη του 1972 που προέβλεπε τον περιορισμό των αντιβαλλιστικών αμυντικών συστημάτων.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu