Νέα μήνυση κατά Γουάινστιν: Με βίασε και απειλούσε να με καταστρέψει

Χωρίς τέλος μοιάζει το «γαϊτανάκι» καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν, καθώς μία ακόμη ηθοποιός, κατέθεσε μήνυση κατά του έκπτωτου ισχυρού άντρα του κινηματογράφου για βιασμό το 2006 στο Φεστιβάλ των Καννών.

 

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Λος Άντζελες, η Γερμανίδα ηθοποιός -που χρησιμοποιεί για λόγους προστασίας της το ψευδώνυμο «Έμμα Λόμαν»-, αναφέρει ότι γνώρισε τον Γουάινστιν το 2004 στο Φεστβάλ της Βενετίας και αργότερα εκείνος την κάλεσε στις Κάννες ως δική του προσκεκλημένη, προκειμένου να συζητήσουν για την καριέρα της.

Η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ήταν διστακτική ως προς το να αποδεχθεί την πρόσκληση, ωστόσο ο Γουάινστιν επέμενε, βάζοντας μάλιστα το βοηθό του να της τηλεφωνεί 30 φορές τηνημέρα.

Τελικά, η Λόμαν πείστηκε και βρήκε ιδιαίτερα επαγγελματία τον Γουάινστιν κατά τη διάρκεια ορισμένων εκ των συναντήσεων. Στη συνέχεια, ωστόσο, αυτό άλλαξε, όταν τηνκάλεσε στη σουίτα του ξενοδοχείου του, προκειμένου να μιλήσουν για ρόλους σε κάποιες από τις ταινίες του. «Φτάνοντας στη σουίτα του, ο Γουάινστιν απεκδύθηκε γρήγορα τον μανδύα του επαγγελματία. Αντίθετα, ακινητοποίησε τη Λόμαν και τη βίασε», γράφει η μηνυτήρια αναφορά.

Προσθέτει ότι o 66χρονος σήμερα πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ ξεκαθάρισε στη Λόμαν, ότι αν αντιστεκόταν, θα μπορούσε να καταστρέψει την καριέρα της.

«Υπό το φόβο ότι κανείς δεν θα την πίστευε και της πιθανότητας αντιποίνων η Λόμαν σιώπησε, παρά μόνον μέχρι τα τέλη του 2017, οπότε και αποκαλύφθηκαν οι πράξεις του Γουάινστιν. Τότε ένιωσε ασφαλής να κάνει ένα βήμα μπροστά και να κινηθεί εναντίον του Γουάινστιν για τον βιασμό της», σημειώνεται στην αναφορά.

Η Λόμαν κατηγορεί τον πρώην παραγωγό για επίθεση, παραβίαση του νόμου της εμπορίας ανθρώπων, βιαιοπραγία και αδικοπραξία. Ο εκπρόσωπος του Γουάνιστιν μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει σχετικά με την μήνυση της Λόμαν.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν βρέθηκε στο στόχαστρο κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση από μεγάλη μερίδα ηθοποιών -και όχι μόνο- του Χόλιγουντ, πυροδοτώντας την έκρηξη του κινήματος #MeToo, το οποίο παρακίνησε δεκάδες γυναίκες ανά τον κόσμο να μιλήσουν για σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν υποστεί.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...