• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα μεγάλη πρόκληση των Σκοπιανών: Θα μείνει και πάλι αναπάντητη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέα μεγάλη πρόκληση των Σκοπιανών: Θα μείνει και πάλι αναπάντητη; (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζει να προκαλεί η γειτονική χώρα.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιεί την παρθενική της εμφάνιση στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ, για περάσει το μήνυμά της.

Καθώς η ομοσπονδία τους προμοτάρει το γεγονός αυτό, ετοίμασε ένα βίντεο με πλάνα από την προετοιμασία της ομάδας. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Στο βίντεο όμως οι προπονητικές εμφανίσεις των αθλητών, αναγράφουν «Volleyball Team Macedonia», δηλαδή «Ομάδα βόλεϊ της Μακεδονίας»!

Το «Βόρεια» έχει πάει «περίπατο» προ πολλού, ενώ το χειρότερο είναι πως το βίντεο δημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, με τίτλο «Macedonia players ‘living the EuroVolley dream’», δηλαδή «Οι παίχτες της Μακεδονίας ζουν το όνειρο του Eurovolley.

Και αυτό δεν είναι το μόνο. Το όνομα της επίσημη σελίδας της Ομοσπονδίας Βόλεϊ των Σκοπίων στο Facebook, είναι το «Ομοσπονδία Βόλεϊ της Μακεδονίας». Κοινώς η μία πρόκληση μετά την άλλη.

Το θέμα είναι η νέα κυβέρνηση να απαντήσει επιτέλους σε κάποια εξ αυτών, αφού αυτή τη στιγμή ψάχνουμε αφορμή για να καταγγείλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την κατηγορία του ότι οι γείτονες δεν την τηρούν.

Θυμίζουμε πως επειδή νομικά αποτελεί μια διεθνή συνθήκη, δεν μπορούμε να την καταργήσουμε, αλλά η μόνη υπαρκτή νομική οδός για να την ξεφορτωθούμε είναι να αποδειχθεί πως οι γείτονες δεν πράττουν τα συμφωνημένα.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις και θα προμοτάρει την πραγματική Μακεδονία. Αναμένουμε να το δούμε.

Ανανέωση: Υπήρξε αντίδραση της Ε.ΟΠΕ.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.»

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •