Νέα ΕΝΤΑΣΗ στην Υπερδνειστερία! Θέμα χρόνου η επέκταση του πολέμου

Προετοιμάζουν το έδαφος για ουκρανική εισβολή σε συνεννόηση με τους νατοϊκούς;

Οι φιλορωσικές αρχές της Υπερδνειστερίας ισχυρίζονται ότι απέτρεψαν «απόπειρα δολοφονίας κατά πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων» του φιλορωσικού αυτονομιστικού θύλακα αυτού της Μολδαβίας και επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση αυτή στο Κίεβο.

Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο, επικαλούμενο πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε ότι «η δολοφονική απόπειρα διατάχθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες».

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υπερδνειστερίας δηλώνει ότι «απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση», που «είχε προετοιμασθεί από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ρωσικός στρατός έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι «προετοιμάζει εισβολή στην Υπερδνειστερία» και απειλεί ότι θα απαντήσει.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι «έχει διαπιστώσει την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού και όπλων» κοντά στον φιλορωσικό αυτονομιστικό θύλακα και ότι «φοβάται ότι το ρωσικό στρατιωτικό σώμα» που η Ρωσία έχει αναπτύξει στο έδαφος αυτό που αποσχίσθηκε από την Μολδαβία αντιμετωπίζει «απευθείας απειλή».

Η φιλοευρωπαϊκή ηγεσία της Μολδαβίας προειδοποιεί επίσης τις τελευταίες εβδομάδες για σχέδια της για την αποσταθεροποίηση της Μολδαβίας μέσω της πρόκλησης ταραχών, ενεργειών σαμποτάζ, επιθέσεων κατά κυβερνητικών κτιρίων και σύλληψης ομήρων.

Οι νέες διαδοχικές εντάσεις στην περιοχή της Υπερδνειστερίας δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί κλιμάκωση και εν τέλει επέκταση του πολέμου και σε μολδαβικά εδάφη.

(freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί