Ναυάγησε το πλαφόν: Nέο έκτακτο Συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου για το φυσικό αέριο

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η προεδρία της Κομισιόν θα κάνει νέο συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου για το πλαφόν στο φυσικό αέριο και αυτό έγινε όταν ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της συντονιστική συνάντησης των «15» που συγκάλεσε η Ελλάδα.


H προεδρία της Κομισιόν κατά την αρχική της τοποθέτηση πρότεινε το νέο συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου, όταν ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της συντονιστικής συνάντησης των «15» που συγκάλεσε η Ελλάδα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε από τους «15» μόνο Γαλλία και Πορτογαλία περιορίσθηκαν να αποδεχθούν την πρόταση της προεδρίας χωρίς να απαιτήσουν πρωτοβούλως την υιοθέτηση των τριών κειμένων ως πακέτο στις 13/12.

Η Λετονία είπε ότι θα μπορούσε να δεχθεί ότι επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία επ’ αυτών χωρίς να υποστηρίξει την υιοθέτησή τους.

Η Γερμανία ανέφερε ότι αποδέχεται την πρόταση της προεδρίας για ταυτόχρονη υιοθέτηση των τριών κειμένων σε νέο έκτακτο συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν σεβαστές οι δικλείδες ασφαλείας που υιοθέτησε το ευρωπαϊκό συμβούλιο.

(dikaiologitika – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί