• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ναι» στην προεδρία Πούτιν μέχρι το 2036 λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων – Τελικά αποτελέσματα

«Ναι» στην προεδρία Πούτιν μέχρι το 2036 λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων – Τελικά αποτελέσματα

Russia
Μέσα στις συνταγματικές αλλαγές που υπερψήφισαν οι Ρώσοι, εντάσσεται και η δυνατότητα στον «Τσαρ Βλαντ» να είναι πρόεδρος της χώρας για τα επόμενα 12 χρόνια!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων έδειξε την υποστήριξή τους στις συνταγματικές αλλαγές που πρότεινε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Συνολικά , όπως μεταδίδει το Sputniknews, το 77,92% των Ρώσων υποστηρίζει τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, όπως δήλωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) την Πέμπτη, μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων.

Την ίδια ώρα το 21,27% καταψήφισε τις αλλαγές.

Η παν-ρωσική ψηφοφορία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου, αλλά στη συνέχεια αναβλήθηκε για την 1η Ιουλίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι κάτοικοι της Μόσχας και της περιφέρειας Νίζνι Νόβγκοροντ μπόρεσαν να λάβουν μέρος στη διαδικασία μέσω εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

Τι προβλέπουν οι συνταγματικές αλλαγές

Η ψηφοφορία επιδιώκει να εισαγάγει τροπολογίες στο Σύνταγμα του 1993, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προστασία του θεσμού του γάμου ως ένωσης ενός άνδρα και μιας γυναίκας, τον καθορισμό των παιδιών ως προτεραιότητα της εσωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και την υποχρέωση υποστήριξης και προστασίας του πολιτισμού ως της μοναδικής κληρονομιάς του πολυεθνικού έθνους της Ρωσίας.

Άλλες τροπολογίες αναφέρουν ότι η Ρωσία προστατεύει την ιστορική αλήθεια και τιμά τις προσπάθειες όσων υπερασπίζονται την πατρίδα.

Οι τροπολογίες προβλέπουν ακόμη, όριο δύο διαδοχικών εξαετών θητειών για τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η διάταξη ισχύει για τον Πρόεδρο κατά τη στιγμή που τίθενται σε ισχύ οι νομικές αλλαγές, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός για τις προηγούμενες θητείες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον Πούτιν να εκλεγεί ξανά μετά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του το 2024.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στοχεύουν επίσης στην προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσίας, απαγορεύοντας οποιεσδήποτε απόπειρες ή υποκινήσεις για ανεξαρτητοποίηση μέρους της επικράτειάς της.

(φωτο:screenshot)