ΜΥΣΤΗΡΙΟ με το νέο αντικείμενο που κατέρριψαν οι ΗΠΑ: “Δεν ξέρουμε σε ποιόν ανήκε”

Κι άλλο κατασκοπευτικό μπαλόνι ή...κάτι άλλο;;;

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι είπε ότι το «αντικείμενο, το μέγεθος του οποίου ήταν όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια των αερομεταφορών».

«Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκε (…) και δεν έχουμε κατανοήσει τη χρήση του προς το παρόν».

Πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ μικρότερο» και λίγο πιο εξελιγμένο από το κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε το προηγούμενο Σάββατο.

«Το ονομάζουμε αντικείμενο γιατί αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή που έχουμε αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει, αν είναι κρατική ή εταιρική ή ιδιωτική», δήλωσε o εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

Σε άλλη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ταξίαρχος Πάτρικ Σ. Ράιντερ. είπε ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-22 έξω από την αεροπορική βάση Elmendorf στο Άνκορατζ της Αλάσκας.

Το μαχητικό εκτόξευσε έναν πύραυλο αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς AIM-9x για να το καταρρίψει. Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι το αντικείμενο έκανε ελιγμούς. Μπήκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και το καταρρίψαμε».

(φωτο:freepik)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί