Μυστήριο με την απομάκρυνση του Ρώσου αναπληρωτή ΥΠΑΜ – «Χασάπη της Μαριούπολης» τoν έλεγαν οι δυτικοί

Ο Ρώσος στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση και αποκαλείται "Χασάπης της Μαριούπολης" λόγω του ρόλου του στον πόλεμο στην Ουκρανία,

απομακρύνθηκε από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με έναν μπλόγκερ για στρατιωτικά θέματα και έναν κορυφαίο ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Ο Μιζίντσεφ, ενορχήστρωσε την πολιορκία της Μαριούπολης τους πρώτους μήνες του πολέμου πέρυσι. Τον Σεπτέμβριο, διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπεύθυνος για την επιμελητεία και τις προμήθειες.

Κατά την ανακοίνωση της επιβολής κυρώσεων σε βάρος του Μιζίντσεφ τον περασμένο Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση τον χαρακτήρισε Χασάπη της Μαριούπολης.

Την είδηση της αποχώρησής του αναφέρει ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Αλεξάντερ Σλάντκοφ και ο ιστότοπος του BBC. Σε καμία από τις δύο πηγές δεν αναφέρεται ο λόγος της αποχώρησής του.

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής σε αίτημα για σχόλια, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε πως δεν μπορεί να πει τίποτα για το θέμα και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Άμυνας.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανασχηματίζει συχνά ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους χωρίς εξηγήσεις, όπως τον Ιανουάριο, όταν ο Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγός του γενικού επιτελείου, αντικατέστησε τον Σεργκέι Σουροβίκιν ως επικεφαλής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

(απεμπε – φωτο:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί