Μυστήριο με «επείγοντα τηλεγραφήματα» ρωσικών ΜΜΕ – Προκάλεσαν ανησυχία

Πολλά ερωτηματικά...

Δύο κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας μετέδωσαν σήμερα επείγοντα τηλεγραφήματα που ανέφεραν ότι η Μόσχα μετακινεί στρατεύματα σε “περισσότερο ευνοϊκές θέσεις”, ανατολικά από τον ποταμό Δνείπερο στο ουκρανικό μέτωπο και λίγα λεπτά αργότερα ακύρωσαν την είδηση, κάτι το οποίο αρνήθηκε να σχολιάσει το Κρεμλίνο.

Το πρακτορείο ειδήσεων RBC επικαλέστηκε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο: “Η αποστολή ενός ψευδούς ρεπορτάζ σχετικά με την ‘ανασύνταξη’ στρατευμάτων στην περιοχή του Δνείπερου, δήθεν για λογαριασμό του γραφείου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, συνιστά πρόκληση”.

Με μια σειρά από τρία επείγοντα τηλεγραφήματα σήμερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων του Δνείπερου είχε αποφασίσει να μεταφέρει στρατεύματα σε “περισσότερο ευνοϊκές θέσεις” ανατολικά του Δνείπερου.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι, μετά την ανασύνταξη, η στρατιωτική δύναμη του Δνείπερου θα αναπτύξει κάποιους στρατιώτες για επιθέσεις σε άλλα μέτωπα.

Το RIA μετέδωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχει συμφωνήσει με τα συμπεράσματα της ηγεσίας του Δνείπερου και ότι έχει διατάξει την έναρξη της μεταφοράς των στρατευμάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα, το RIA απέσυρε και τα τρία επείγοντα τηλεγραφήματά του χωρίς εξήγηση.

Ένα άλλο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το TASS, μετέδωσε μόνο ένα επείγον τηλεγράφημα για στρατό που ανασυντάσσεται σε πιο ευνοϊκές θέσεις και έπειτα το απέσυρε λέγοντας ότι μεταδόθηκε από λάθος και ζητώντας συγγνώμη από τους συνδρομητές του.

Άλλα μεγάλα ρωσικά ΜΜΕ, όπως το Russia Today, μετέδωσαν απλά ότι τα Ria Novosti και TASS «κατέβασαν» τις ειδήσεις τους, χωρίς να σχολιάσουν περαιτέρω.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ- απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί