• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μπολσονάρο: Να μη γίνει η Βραζιλία «παράδεισος γκέι τουρισμού»

Μπολσονάρο: Να μη γίνει η Βραζιλία «παράδεισος γκέι τουρισμού»

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται από την LGBT κοινότητα ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, Ζαΐρ Μπλοσονάρο μετά τις δηλώσεις του ότι δεν θα πρέπει η Βραζιλία να μετατραπεί σε ένα «παράδεισο γκέι τουρισμού».

«Εάν θέλεις να έρθεις εδώ και να κάνεις σεξ με μια γυναίκα, να το κάνεις. Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το μέρος να γίνει γνωστό ως παράδεισος γκέι τουρισμού. Η Βραζιλία δεν μπορεί να είναι μια χώρα για τον κόσμο των γκέι, για τον γκέι τουρισμό. Έχουμε οικογένειες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μπολσονάρο.

Ο αριστερός γερουσιαστής και LGBT ακτιβιστής, Ντέιβιντ Μιράντα, σχολίασε ότι ο Μπολσονάρο δεν είναι ο «αρχηγός του κράτους» αλλά η «εθνική ντροπή» της χώρας, μιλώντας στον Guardian.

Ο Μιράντα είπε επίσης, ότι οι δηλώσεις Μπολσονάρο στοχοποιούν τους γκέι πολίτες και από την άλλη ενθαρρύνουν την σεξουαλική εκμετάλλευση των Βραζιλιάνων γυναικών.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, παλαιότερα έχει δηλώσει «πολύ περήφανος» ομοφοβικός και έχει κάνει λόγο για «ομοφυλόφιλους φονταμενταλιστές» που κάνουν πλύση εγκεφάλου σε παιδιά για να τα κάνουν «γκέι και λεσβίες για να τους ικανοποιούν σεξουαλικά στο μέλλον».

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι με τέτοια ρητορική κατά της ομοφυλοφιλίας το σύνολο η LGBT κοινότητας στη Βραζιλία θα αντιπαθούσε τον Μπολσονάρο, ο 26χρονος γκέι make up artist Ντέιβιντ Τραμπουκο, δήλωσε πέρσι ότι δεν τον θεωρεί και τόσο κακό όσο οι άλλοι.

«Νομίζω ότι δεν έχουμε συνηθίσει να έχουμε να κάνουμε με κάποιον σαν και αυτόν. Έναν σκληρό τύπο, δυνατό, αποφασιστικό», είπε χαρακτηριστικά.

Από SPutnik, ΦΩΤΟ: Pexels.com