προειδοποίησε σήμερα ότι «ενδεχομένως» τώρα είναι η «τελευταία» ευκαιρία για να επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.
«Είναι μια αποφασιστική στιγμή, ίσως είναι η καλύτερη, ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους, να επιτευχθεί εκεχειρία και να μπει όλος ο κόσμος στον δρόμο της ειρήνης και της ασφάλειας που θα διαρκέσουν», τόνισε ο Μπλίνκεν πριν τη συνάντησή του στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.
Ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί την ένατη επίσκεψή του στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται επίσης για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ μετά τον φόνο του επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους»
- Eurovision 2026: Με Μπέτυ Μαγγίρα και Κλαυδία θα αποκαλυφθούν οι 28 φιναλίστ – Δείτε πότε
- Τα λόγια του Τραμπ για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν – Η ατάκα για τους Τόμαχοκ, vid
- Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
- Ουκρανικό ζήτημα: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα», σύμφωνα με τον Τραμπ
- Λεπτομέρειες για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη – Εντόπισαν πλήθος παραβάσεων
- «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»! Ποιούς αφορά το μήνυμα του Γκουτέρες;
- Τραγωδία στην Κρύα Βρύση Μετεώρων: Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους
- Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και προκλήσεις της επόμενης μέρας









