«Μια ψευδοειρήνη –χωρίς τη συμμετοχή των Ουκρανών και των Ευρωπαίων– δεν θα έχει κανένα όφελος», ανέφερε σε δήλωσή της η Μπέρμποκ. «Μια ψευδοειρήνη δεν θα φέρει μόνιμη ασφάλεια ούτε για τον λαό της Ουκρανίας ούτε για εμάς στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Το σχόλιο έρχεται αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξάφνιασε τους συμμάχους των ΗΠΑ καλώντας στο τηλέφωνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ανακοινώνοντας την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Η Μπέρμποκ έκανε έκκληση για εντατικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, μια διεθνή διάσκεψη που διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή πολιτικών ηγετών, στρατιωτικών αξιωματούχων και διπλωματών στη γερμανική πόλη.
«Η ειρήνη θα έρθει μόνο μέσω της ισχύος. Αυτό απαιτεί σκληρές και μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, ισχυρό ΝΑΤΟ και πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.
ΑΠΕΜΠΕ – EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περιοδεία του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη – Οι περιοχές που θα επισκεφθεί
- Στην πατρική κατοικία του Βούτσιτς βρέθηκε ο Δένδιας
- Σοκ στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα
- Ρωσία: Ρεπόρτερ έκανε πρόταση γάμου ζωντανά στη συνέντευξη Τύπου του Πούτιν – Δείτε βίντεο
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
- Ιταλία: Εισιτήριο 2 ευρώ στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φλεβάρη – Θα είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους της Ρώμης
- Λαοί της Ευρώπης υποφέρουν στον «βωμό» της εμμονής Ευρωπαίων διεθνιστών
- Πλήρης επάρκεια αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Αττικής παρά τα αγροτικά μπλόκα
- Ο δήμος Θεσσαλονίκης δημιουργεί 120 νέες και δωρεάν θέσεις στάθμευσης κοντά στα δικαστήρια
- Η γαλλική κυβέρνηση παρακαλεί τους αγρότες που διαδηλώνουν να σταματήσουν εν όψει Χριστουγέννων









