Μπαράζ πυροβολισμών στην Κωνσταντινούπολη για την επανεκλογή Ερντογάν!

Το γύρω του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο, που απεικονίζει οπαδούς του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να γιορτάζουν την εκλογική του νίκη με... πυροβολισμούς, σε δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία

 

Την Κυριακή 24 Ιουνίου, πολλοί ήταν οι υποστηρικτές του επανεκλεγέντα προέδρου, που βρήκαν στους δρόμους της Τουρκικής πρωτεύουσας για να πανηγυρίσουν με κόρνες και πυροτεχνήματα. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς επέλεξαν να γιορτάσουν με έναν πιο θορυβώδη αλλά και επικίνδυνο τρόπο.

Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου και δείχνει δεκάδες άνδρες και γυναίκες να πυροβολούν στον αέρα, με καραμπίνες και πυροβόλα όπλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 24 Ιουνίου, διαγράφηκε στις 28 Ιουνίου.

Μιλώντας στο France 24, ο ψυχίατρος και μέλος του Ιδρύματος Umut, που εναντιώνεται στη χρήση όπλων, Δρ. Ayhan Akcan, ανέφερε πως «δεν γνωρίζουμε αν η αστυνομία είχε αντιδράσει εκείνη τη νύχτα ή αν κάποιος ήταν πραγματικά υπόλογος για τις ενέργειές του».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι εορταστικές πυροβολισμοί μπορεί να είναι παράνομες, αλλά είναι συνηθισμένες στην Τουρκία. Όμως οι εορτασμοί που είδαμε μετά τις εκλογές ήταν πραγματικά βίαιοι και συγκλονιστικοί».

(thestival)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu