Πολίτες διαδήλωσαν κατά των ειδικών μέτρων σε Αυστρία και Ολλανδία, ενώ η Γηραιά Ήπειρος έχει να αντιμετωπίσει και νέα μετάλλαξη.
Στην Αυστρία, όπου έχει επιβληθεί lockdown μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου για τους ανεμβολίαστους, όσοι σπάνε τα μέτρα θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 500 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, όποιος αρνείται να συμμορφωθεί με το μέτρο επίδειξης πιστοποιητικού θα βαρύνεται με πρόστιμο 1.450 ευρώ.
Στη Βιέννη εκατοντάδες διαδήλωσαν στους δρόμους, όπως και στην Ουτρέχτη λόγω του γενικού lockdown που επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Στην Ολλανδία οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «ιατρική ελευθερία τώρα». Πλήθος αστυνομικών συγκεντρώθηκε στους δρόμους.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες ξέσπασαν στην Ολλανδία βίαιες συγκρούσεις στις διαδηλώσεις για τα μέτρα, ενώ η πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που επέβαλε lockdown ήταν η Αυστρία όπου οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί από τον Φεβρουάριο.
(protothema)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιερρακάκης: Τα μέτρα που ενεργοποιούνται σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή μιας διαρκούς στήριξης
- Το Ιράν θα καλωσόριζε την Ρωσία ως διαμεσολαβητή
- Δείτε πότε τελειώνουν τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια
- Έπος! Δείτε πώς ντύθηκε παρουσιαστής ελέω ενεργειακής κρίσης, vid
- Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
- Απόκοσμες εικόνες από τον ουρανό που «βάφτηκε» πορτοκαλί στην Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ
- Μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Παραμένει σε επιφυλακή η Λέσβος
- Νέο σόου Τραμπ! Τώρα μιλάει για… εκεχειρία: «Θα γυρίσουμε το Ιράν στη λίθινη εποχή»
- Η Ρωσία λέει «όχι» σε πασχαλινή κατάπαυση πυρός









