«Αποδοκιμάζουμε τις επιθέσεις κατά πολιτικών πλοίων ελληνικών συμφερόντων», ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λάνα Ζωχιού, στην τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, προσθέτοντας πως «θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και ενδέχεται να αποβούν επιζήμιες για το περιβάλλον».
Όπως σημείωσε, από την ενημέρωση που υπάρχει από το υπουργείο Ναυτιλίας, επιβεβαιώνεται ότι στο πλήρωμα του ενός πλοίου είναι δύο Έλληνες, είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπήρξε τραυματισμός.
«Η Ελλάδα ως ναυτικό έθνος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη θαλάσσια ασφάλεια. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας. Το θέμα θα το θέσει ο υπουργός Εξωτερικών στους Ευρωπαίους εταίρους του», τόνισε.
Την ίδια στιγμή ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, μεταδίδουν πως ουκρανικά drones χτύπησαν ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων.
Το δεξαμενόπλοιο Matilda, που έπλεε υπό μαλτέζικη σημαία, δέχθηκε επίθεση από δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στις 13 Ιανουαρίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γεραπετρίτης για θανατική ποινή διαδηλωτή: Καλούμε το Ιράν σε αποχή από τέτοια ενέργεια
- Φον ντερ Λάιεν: Οι κάτοικοι της Γροιλανδίας “μπορούν να υπολογίζουν σε εμάς”
- Ουκρανία: Μπλεγμένο σε υπόθεση διαφθοράς το κόμμα της πρώην πρωθυπουργού, Τιμοσένκο
- Διεθνείς αγορές: Νέα επίπεδα ρεκόρ τα χρηματιστήρια σήμερα όπως και τα μέταλλα χρυσός, ασήμι και χαλκός
- Θεσσαλονίκη: Έκρυβε στην αποθήκη περισσότερα από 29 κιλά κάνναβης και πάνω από 490 γρ. κοκαΐνης
- Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Κώστα Καραμανλή, στο Προεδρικό Μέγαρο
- Σέρρες: Καταδίκη δύο εφοριακών και μίας λογίστριας για εκβιασμό και δωροληψία παλαίμαχου ποδοσφαιριστή
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έξι ετών σε 20χρονο για υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Πολιτική κρίση στη Βουλγαρία παρά την είσοδο στην ευρωζώνη; Πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών
- Κομισιόν: Πρόταση δανείου 90 δις ευρώ για Ουκρανία τη διετία 2026-2027









