«Έχουμε πληροφορίες ότι οι Βρετανοί, μαζί με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, προετοιμάζουν δολιοφθορά κατά του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream», αποκάλυψε ο διευθυντής της FSB, Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ.
Πρόκειται για τον μοναδικό εν λειτουργία αγωγό που εξακολουθεί να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Αφορά άμεσα στην Ελλάδα αφού ακόμα και το 2025 μέσω του σημείου εισόδου του Turkstream στο Σιδηρόκαστρο πέρασαν 16,40 TWh ρωσικού φυσικού αερίου.
Επιπλέον, εκπαιδευτές από τις SAS και MI6 του βρετανικού στρατού φέρονται να έχουν σχεδιάσει μια σειρά από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Κοινοπραξία του Αγωγού της Κασπίας, της οποίας οι μέτοχοι περιλαμβάνουν εταιρείες από τη Ρωσία, το Καζακστάν και τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Μπόρτνικοφ.
«Μαζί με την MI6, συντονίζουν ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ για να πραγματοποιήσουν επιδρομές στις παραμεθόριες περιοχές της Ρωσίας, στοχεύοντας σε κρίσιμες υποδομές χρησιμοποιώντας drones», πρόσθεσε ο Μπόρτνικοφ.
Ο Μπόρτνικοφ πρόσθεσε στην 57η σύνοδο του SCO στο Ουζμπεκιστάν ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που δείχνουν ότι τρομοκρατικές ενέργειες και σαμποτάζ στη Ρωσία πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.
Μονάδες SAS φέρονται να συμμετέχουν άμεσα σε στρατιωτικές ενέργειες κατά της Ρωσίας.
Ο επικεφαλής της FSB πρόσθεσε ακόμη ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ενορχήστρωσαν την ουκρανική επιχείρηση SBU «Ιστός Αράχνης», η οποία διεξήχθη λίγο πριν από τις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ από το 1965 πωλείται σε δημοπρασία – Ποια η εκτιμώμενη αξία του
- Χρυσή Αυγή: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου
- Υπόθεση Έπσταϊν: Σήμερα η κατάθεση του Μπιλ Κλίντον μετά τα «δεν γνώριζα τίποτα» της Χίλαρι
- Έκπληκτοι οι περαστικοί: Μεσογειακή φώκια βγήκε στο δρόμο…στη Φθιώτιδα! ΦΩΤΟ
- Φρ. Μπελέρης για Αμμόχωστο: Δραματική η κατάσταση – Μια ευρωπαϊκή πόλη παραμένει κλειστή από το 1974
- Και η Κίνα ανησυχεί για την κλιμάκωση μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Οι πρακτικές χρήσεις της μπατονέτας που ίσως δεν γνωρίζετε
- Πολωνία: Ακόμη μία χώρα που σχεδιάζει την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε χρήστες κάτω των 15 ετών
- Ταυτοποιήθηκε 43χρονος που καλούσε σε επίθεση κατά της Α. Λατινοπούλου μέσω social media
- Το σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ του Σιλβέστερ Σταλόνε από τα γυρίσματα του θρυλικού “Rocky”
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΜΕΤΡΟ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΑΔΕ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ









