Το Κρεμλίνο επανέρχεται για να επαναλάβει τις κατηγορίες κατά του Ηνωμένου Βασιλείου ότι «ευθύνεται για τις εκρήξεις» στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην Θάλασσα της Βαλτικής και προειδοποιεί με «περαιτέρω βήματα».
«Οι υπηρεσίες Πληροφοριών μας διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για το γεγονός ότι η επίθεση έγινε υπό την διεύθυνση και τον συντονισμό ειδικών βρετανών στρατιωτικών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν έχει λάβει απόφαση αν θα επισκευάσει τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου που μετέφεραν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.
Η επίθεση στον κόλπο της Σεβαστούπολης κατευθύνθηκε και συντονίστηκε από τις βρετανικές ειδικές υπηρεσίες. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν ακριβώς έτσι. Θα σκεφτούμε περαιτέρω βήματα».
Σχετικά με την ρωσική επιστράτευση, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η έκδοση διατάγματος για τον τερματισμό της πρώτης στρατιωτικής επιστράτευσης στην Ρωσία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία επιστράτευσε 300.000 άτομα και ότι έχει ολοκληρώσει αυτό που οι ρωσικές αρχές αποκάλεσαν «μερική επιστράτευση» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αλλά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο δεν ανακάλεσε το σχετικό διάταγμα ή δεν εξέδωσε νέο που να ακυρώνει το προηγούμενο φουντώνει τις φήμες ότι θα αφήσει ανοικτή την πόρτα για τα επόμενα κύματα επιστράτευσης.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καστοριά – Τάκης Θεοδωρικάκος: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις
- Πώς κατάφερε να τρώει τζάμπα…για δύο ολόκληρα χρόνια! Viral άνεργος Ιάπωνας
- Ό,τι πιο σοκαριστικό έχετε δει: Φορτηγό γλιστράει και σκοτώνει 2 άτομα στη Ρουμανία, vid
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες με λεία 65.000 ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Βεβαιώθηκαν 332 τροχαίες παραβάσεις σε διάστημα μιας εβδομάδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλες δύο προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 8 οι προσωρινά κρατούμενοι
- Λιοντάρι τρομάζει πιστούς με εμφάνιση από το πουθενά στην Ινδία, vid
- Κώστας Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κάθαρση θα έρθει με την αποχώρηση του Μητσοτάκη
- Έπος: Σέρβος ταξιτζής μπέρδεψε τον Τσιτσιπά με ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο!
- Κ. Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική









