• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόσχα: Οι ΗΠΑ μας πλήρωσαν – Ο Πούτιν πουλάει στην Ουάσινγκτον για τον κορωνοϊό

Μόσχα: Οι ΗΠΑ μας πλήρωσαν – Ο Πούτιν πουλάει στην Ουάσινγκτον για τον κορωνοϊό

Την Τετάρτη ρωσικό αεροσκάφος τύπου An-124 (Ruslan) έφτασε στη Νέα Υόρκη μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Η μισή βοήθεια που μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από τη Ρωσία πληρώθηκε από το ρωσικό ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF), και το άλλο μισό από την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Όπως έκανε γνωστό, η Ρωσία είναι έτοιμη για περαιτέρω συνεργασία με τις ΗΠΑ στη μάχη κατά του κορονοϊού και είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με τη σειρά τους τη Ρωσία αν χρειαστεί.


Την 1η Απριλίου, ρωσικό εμπορευματικό αεροσκάφος τύπου An-124 έφτασε στη Νέα Υόρκη με αντισηπτικά, γυαλιά, αναπνευστήρες και μάσκες, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, προκειμένου να βοηθήσει τις ΗΠΑ στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Προηγουμένως, ο Ρώσος αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι ανέφερε ότι η χώρα μπορεί να αποστείλει επιπλέον ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 216.722 με τους νεκρούς να φτάνουν τις 5.137 σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

ΠΗΓΗ: Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi