Την Τετάρτη ρωσικό αεροσκάφος τύπου An-124 (Ruslan) έφτασε στη Νέα Υόρκη μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.
Η μισή βοήθεια που μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ από τη Ρωσία πληρώθηκε από το ρωσικό ταμείο άμεσων επενδύσεων (RDIF), και το άλλο μισό από την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως έκανε γνωστό, η Ρωσία είναι έτοιμη για περαιτέρω συνεργασία με τις ΗΠΑ στη μάχη κατά του κορονοϊού και είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν με τη σειρά τους τη Ρωσία αν χρειαστεί.
Την 1η Απριλίου, ρωσικό εμπορευματικό αεροσκάφος τύπου An-124 έφτασε στη Νέα Υόρκη με αντισηπτικά, γυαλιά, αναπνευστήρες και μάσκες, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, προκειμένου να βοηθήσει τις ΗΠΑ στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Προηγουμένως, ο Ρώσος αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι ανέφερε ότι η χώρα μπορεί να αποστείλει επιπλέον ιατρικές προμήθειες στις ΗΠΑ.
Μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 216.722 με τους νεκρούς να φτάνουν τις 5.137 σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.
ΠΗΓΗ: Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ChatGPT …”ανατινάζει” γάμους – Οι περίεργες συμβουλές που “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”
- Ηράκλειο: Τη Δευτέρα η απολογία των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια
- “Back to Basics” & “Homing”: Οι καταναλωτές πλέον “ψηφίζουν” σπίτι και όχι εξόδους για ψυχαγωγία
- M.Χαρακόπουλος: «Θα πρέπει να μας γίνει ένα μάθημα η “περιπέτεια” των ΕΛΤΑ»
- Τσεχία: Δεξιός και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου
- Η Κίνα εγκατέστησε φούρνο στον διαστημικό σταθμό – Δείτε βίντεο με τους αστροναύτες να κάνουν μπάρμπεκιου
- Ανήκει εις την Δύσιν η Ελλάδα! Η συνάντηση Μητσοτάκη για την ενέργεια
- Υπέρ της πρότασης να ανακηρυχθεί το 2026 έτος ενότητας των λαών της Ρωσίας ο Πούτιν
- Ανήκουστο! Άνδρας παρενόχλησε στη μέση του δρόμου την πρόεδρο του Μεξικού – Δείτε βίντεο
- Εξάρθρωση συμμορίας που λήστευε ανηλίκους – Προσποιούνταν τους αστυνομικούς









