• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόσχα: Η Ρωσία θα ενισχύσει το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας

Μόσχα: Η Ρωσία θα ενισχύσει το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας

Η Μόσχα θα συνεχίσει να ενισχύει το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας, δήλωσε την Παρασκευή, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Ασφαλώς θα λάβουμε μέτρα βάσει των υφιστάμενων συμφωνιών, τα οποία θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αυτής», δήλωσε ο Ριαμπκόφ σε δημοσιογράφους.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι θα δοθεί έμφαση στον εξοπλισμό που αποστέλλεται στη Βενεζουέλα, απορρίπτοντας για άλλη μια φορά τις φήμες ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Ριαμπκόφ τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να επινοούν τρόπους για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Βενεζουέλα. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι προσπάθειές τους αποτυγχάνουν λόγω της δημόσιας υποστήριξης στις νόμιμα εκλεγμένες αρχές.


Η Ρωσία έχει τονίσει πολλές φορές ότι η παρουσία ρωσικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στη Βενεζουέλα είναι απολύτως νόμιμη. Οι ειδικοί βρίσκονται στη χώρα για να εκπαιδεύσουν τεχνικούς και να εργαστούν για την επισκευή και τη συντήρηση οπλικών συστημάτων που είχαν σταλεί στο παρελθόν στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Από Sputnik, φωτο EUROKINISSI