• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόνο ο Τσίπρας τον στηρίζει – Κατά του Μαδούρο και οι Ισπανοί σοσιαλιστές: «Είναι τύραννος»

Μόνο ο Τσίπρας τον στηρίζει – Κατά του Μαδούρο και οι Ισπανοί σοσιαλιστές: «Είναι τύραννος»

«Τύραννο» αποκαλεί τον Νικολάς Μαδούρο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ ενθαρρύνοντας την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να αναλάβει την εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Σάντσεθ παραβρέθηκε στη συνάντηση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Άγιο Δομίνικο και είχε συνομιλίες με αντιπάλους του μπολιβαρικού καθεστώτος.

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παϊς», «Η κρίση στη Βενεζουέλα μονοπωλεί το επίσημο ταξίδι του Ισπανού πρωθυπουργού, στη Λατινική Αμερική».

Μόλις το αεροπλάνο του πρωθυπουργού της Ισπανίας προσγειώθηκε στον Άγιο Δομίνικο, ο Σάντσεθ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος PSOE, συναντήθηκε με ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σε μια συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI) στην Δομινικανή Δημοκρατία.

«Είμαστε σοσιαλιστές επειδή υπερασπιζόμαστε την ελευθερία. Όποιος απαντά με σφαίρες και φυλακή στην επιθυμία για ελευθερία και δημοκρατία δεν είναι σοσιαλιστής, είναι τύραννος. Οι πολίτες της Βενεζουέλας πρέπει να αισθάνονται την υποστήριξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», δήλωσε ο Ισπανός ηγέτης.

Η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία έχουν δώσει στον Μαδούρο προθεσμία μιας εβδομάδας για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, δηλώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, όπως έχουν πράξει ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Καναδάς και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Από Πρώτο Θέμα, ΦΩΤΟ: eurokinissi