Μητσοτάκης δίπλα σε Ζελένσκι: «Ακούσαμε μία μεγάλη έκρηξη – Θα συνεχίσουμε να σας βοηθάμε», vid

Οι πρώτες εικόνες από το ταξίδι-«αστραπή» του πρωθυπουργού.

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ολιγόωρη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό ήταν τελικά επεισοδιακή, με ρωσικό πύραυλο να στοχεύει την αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου.

Στα 150 μέτρα περίπου ακολουθούσε η ελληνική αποστολή, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός Έλληνα.

Πριν από λίγη ώρα μάλιστα βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες των δύο ηγετών από εξωτερικό χώρο στην Οδησσό.

Μητσοτάκης και Ζελένσκι μίλησαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία αλλά και την ανάγκη για περαιτέρω δυτική στήριξη στο Κίεβο, οι δυνάμεις του οποίου χάνουν σε όλο το μήκος του αχανούς μετώπου.

eurokinissi

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός σχολίασε και την…πρωινή περιπέτεια που είχε τόσο ο ίδιος όσο και Έλληνες αξιωματούχοι που τον συνόδευαν:

«Ήμασταν στο λιμάνι όταν ακούσαμε τους συναγερμούς. Όταν μπήκαμε μέσα στα αυτοκίνητά μας ακούσαμε μία μεγάλη έκρηξη. Για εμάς ήταν η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος, κάθε μέρα.

Τον αποτροπιασμό μας για τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της χώρας σας τον έχουμε εκφράσει πολλές φορές, αλλά δεν θα σταματήσει ποτέ να μας προκαλεί οδύνη τέτοιος βαθμός βιαιότητας και βαρβαρότητας, που οδηγεί στον θάνατο αμάχους, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη.

Περιηγηθήκαμε σήμερα εδώ στην Οδησσό, επισκεφθήκαμε τον τόπο της ρωσικής επίθεσης και μου εντυπώθηκε ξεκάθαρα από τη μία η εικόνα της καταστροφής που έχετε υποστεί αλλά από την άλλη και η εικόνα της ανθεκτικότητας και της γενναιότητας του ουκρανικού λαού».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στο γεγονός πως η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία «χωρίς να αποδυναμωθούν οι αμυντικές μας ικανότητες».

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι εμφανίστηκε επιβεβαίωσε ότι αυτό που συνέβη με τον ρωσικό πύραυλο δεν ήταν παρά μία πρόκληση σε εκπρόσωπο μιας χώρας του ΝΑΤΟ.

φωτο :eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί