Μήνυμα στην Τουρκία από την Γαλλίδα ΥΠΕΞ: Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας όποτε αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία της

Μήνυμα στην Τουρκία λίγο πριν τη συνάντησή της σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στέλνει η Γαλλίδα ΥΠΕΞ, Κατρίν Κολονά, στη σκιά της προκλητικής ρητορικής και των προκλητικών κινήσεων επί του πεδίου από την Άγκυρα.

«Η Γαλλία είναι πάντοτε σαφέστατη και αλληλέγγυη οποτεδήποτε αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία και αυτό δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει» δηλώνει χαρακτηριστικά η κυρία Κολονά ερωτηθείσα για τα μηνύματα που θέλει να στείλει στην τουρκική πλευρά.

«Σε ορισμένα θέματα η τουρκική στάση εγείρει ερωτήματα και είναι φυσιολογικό και χρήσιμο με μια συμμαχική και γειτονική χώρα να διατηρηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας ώστε να μπορούν να συζητηθούν τα πάντα» προσθέτει η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών.

Η κυρία Κολονά σχολίασε και τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό τονίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο χωρών, όπως η Λευκορωσία και η Τουρκία που επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τις μεταναστευτικές ροές ως μέσο αποσταθεροποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιδείξουμε απόλυτα σθεναρή στάση απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν την ανθρώπινη δυστυχία ως πολιτικό όπλο» διαμηνυεί, τέλος, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών προς την Τουρκία.

(ΦΩΤΟ:pexels)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί