Τον γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας που γιγαντώθηκε τους τελευταίους, η οποία είναι η μοναδική νατοϊκή χώρα που δεν έχει λάβει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εκθείασε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιούν συνομιλίες σε στενή μορφή στο Σότσι, αναφέρει ανταποκριτής του RIA Novosti.
Έτσι, ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τον Turkish Stream μια από τις πιο σημαντικές αρτηρίες για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο από τη Ρωσία , για την οποία οι εταίροι στην περιοχή (ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!) θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Άγκυρα.
«Ο Turkish Stream, σε αντίθεση με όλες τις άλλες κατευθύνσεις για την προμήθεια των υδρογονανθράκων μας, λειτουργεί σωστά, λειτουργεί ρυθμικά, χωρίς καμία αστοχία και οι δυτικοί εταίροι θα πρέπει να ευχαριστούν την Τουρκία για αυτό», είπε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν το μόνο που έκανε ήταν να θυμίσει στους Έλληνες και ιδίως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πόσο μεγαλύτερη ζημιά θα μπορούσαν να κάνουν οι αυτοκτονικές κυρώσεις αν δεν υπήρχε η…Τουρκία!
Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο πως ρωσικό αέριο η χώρα μας λαμβάνει μέσω του αγωγού Turkstream
Ο συγκεκριμένος αγωγός έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Μία από τις δύο γραμμές του προορίζεται για την παροχή φυσικού αερίου στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου φυσικά μέσα βρίσκεται και η Ελλάδα.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









