«Μην είστε δειλοί»! Μήνυμα-ΣΟΚ από Μακρόν για ΝΑΤΟ και Ουκρανία

Δηλώσεις-προπομπός αποστολής νατοϊκού στρατού στην Ουκρανία!

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι είναι καιρός οι σύμμαχοι της Ουκρανίας να δυναμώσουν, τονίζοντας ότι τώρα «δεν είναι η ώρα να είμαστε δειλοί».


«Σίγουρα πλησιάζουμε σε μια στιγμή στην Ευρώπη μας όπου θα είναι σκόπιμο να μην είμαστε δειλοί», είπε ο Μακρόν στους Γάλλους ομογενείς που ζουν στην Πράγα.

Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή, ο Μακρόν είπε την Τρίτη ότι η Γαλλία και η Τσεχική Δημοκρατία «γνωρίζουν καλά ότι ο πόλεμος επέστρεψε στο έδαφός μας (στην Ευρώπη), ότι ορισμένες δυνάμεις που έχουν γίνει ασταμάτητες επεκτείνουν κάθε μέρα την απειλή τους για επίθεση. Εμείς ακόμη περισσότερο και ότι θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην ιστορία και το θάρρος που απαιτεί».


Ο Μακρόν αντιμετώπισε αντιδράσεις από πολλούς δυτικούς συμμάχους αφού συζήτησε ανοιχτά την ιδέα αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία σε μια διάσκεψη με έδρα το Παρίσι για την Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου.

Ηγέτες από Σλοβακία, Τσεχία και Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους πρώτους που διέψευσαν οποιοδήποτε τέτοιο σχέδιο από πλευράς Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αν και ο ίδιος ο Μακρόν είπε αργότερα κατά λέξη πως «όλα είναι πιθανά».

Οι σημερινές του τοποθετήσεις είναι οι πρώτες μετά τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με την αποστολή νατοϊκών δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος και σίγουρα δεν είναι τυχαίες!

Με αυτά του τα λόγια δείχνει να επιμένει στην αυτοκτονική ιδέα αποστολής στρατιωτών από ευρωπαϊκά κράτη κατά του Πούτιν στην Ουκρανία!

Ήδη ορισμένα κράτη της Βαλτικής, που ανήκουν στο ΝΑΤΟ, έχουν ταχθεί υπέρ ενός τέτοιου σχεδίου.

(απεμπε-EPA-Sputnik pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί