Η Σου Τσι “καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με καταναγκαστική εργασία”, διευκρίνισε η πηγή αυτή, η οποία πρόσθεσε ότι η 77χρονη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης φαινόταν καλά στην υγεία της όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.
Η πρώην ηγέτις της χώρας, η οποία κατηγορείται για πλήθος αδικημάτων από την χούντα που ανέβηκε στην εξουσία μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021, κινδυνεύει να παραμείνει για δεκαετίες στη φυλακή στο πέρας της δίκης-ποταμού εναντίον της, για την οποία η διεθνής κοινότητα καταγγέλλει ότι έχει πολιτικά κίνητρα.
Η Σου Τσι έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών, κυρίως για αδικήματα διαφθοράς.
Ο στρατός αιτιολόγησε το πραξικόπημά του με το επιχείρημα ότι ανακάλυψε περισσότερες από 11 εκατομμύρια παρατυπίες στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 στις οποίες κατήγαγε συντριπτική νίκη το κόμμα της, ο Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία.
Οι διεθνείς παρατηρητές χαρακτήρισαν από την πλευρά τους εκείνη την εποχή τις εκλογές “γενικά ελεύθερες και δίκαιες”.
Η Αούνγκ Σαν Σου Τσι τέθηκε σε απομόνωση σε φυλακή του Ναϊπιντάου στα τέλη του Ιουνίου.
Η δίκη της, η οποία ξεκίνησε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, συνεχίζεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα που κρατείται. Αυτή διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και στους δικηγόρους της απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και σε διεθνείς οργανώσεις.
Η χούντα, η οποία έχει δεσμευτεί για νέες εκλογές το καλοκαίρι του 2023, διαβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Σου Τσι μόλις ολοκληρωθεί η δίκη της.
Το πραξικόπημα βύθισε τη Μιανμάρ στο χάος. Σχεδόν 2.100 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και περισσότεροι από 15.000 συνελήφθησαν, σύμφωνα με τοπική μη κυβερνητική οργάνωση.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η αύρα του Τραμπ στην Ευρώπη! Και η Ουγγαρία τα βάζει ανοιχτά με την «πέμπτη φάλαγγα»
- Υπ. Παιδείας: Εμπλουτίζεται η Τράπεζα Θεμάτων με 210 νέα θέματα
- ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 6,2% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο του 2025 σε σχέση με πέρυσι
- Το Ιράν λέει ότι κατέθεσε “δίκαιη” πρόταση για να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων
- Αιματηρό περιστατικό στο Ηράκλειο – 32χρονος Πακιστανός επιτέθηκε με δρεπάνι σε ομοεθνή του
- Έκλεψαν σπάνιο αρχαίο βραχιόλι ανεκτίμητης αξίας από μουσείο της Αιγύπτου- Τρεις συλλήψεις
- Αυξάνονται οι κλοπές των αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη – Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα
- Ζαχαριάδης: Η ΝΔ, αντί να καλέσει τους γαλάζιους κλέφτες, κάλεσε δύο πεθαμένους να καταθέσουν στην Εξεταστική
- Τι δήλωσε ο Τσιάρας για τις πληρωμές των αγροτών
- Πάτρα: Σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 11,85% για τον Οργανισμό Λιμένος το α’ εξάμηνο του 2025
Κύρια Θέματα

















